Skip to main content

Ruter stanset all busstrafikk til Nesøya

FULL STOPP: Ruter stanset all busstrafikk på Nesøya midt i morgenrushet onsdag.

I en og en halv time måtte busspassasjerer på Nesøya finne andre måter å reise på onsdag morgen.

Snøen som kom tirsdag kveld og frem til onsdag formiddag, skapte snøkaos på flere veier. På Nesøya havnet en buss på tvers av veien ved 8-tiden. Sjåføren måtte legge om til kjetting for å komme seg videre på den glatte veien. Hendelsen gjorde at Ruter innstilte all busstrafikk til Nesøya og henviste kundene til bussholdeplassen IKEA Slependen.

–  Det varte ca. en og en halv time. Trafikken går som normalt nå, forteller kommunikasjonsrådgiver Cathrine Myhren i Ruter like etter klokken 12.

For bare én uke siden skjedde det samme: Advarer mot såpeglatte veier

–  Beklagelig

Nesøya har et areal på ca. 3 kilometer, noe som betyr at det er et godt stykke for mange av øyas beboere å gå til bussholdeplassen på Slependen.

Det er ikke alltid så lett å ta bilen heller: Kaoset på Nesøyabroen: – Det hender vi bruker 40 minutter til Ikea

– Tenker derer ikke på kundene deres og den servicen dere skal yte til dem?

– I aller høyeste grad. Det er absolutt beklagelig at det oppstår forsinkelser og innstillinger som påvirker kundene våre i rushen. I dag tidlig var det utfordrende kjøreforhold flere steder i Oslo og Akershus, sier kommunikasjonsrådgiveren, og fortsetter:

– Vi setter sikkerheten først, og det medfører dessverre forsinkelser, innstilte avganger og beklageligvis ulemper for våre passasjerer, fastslår hun.

Ruter mener bussene er godt skodd

– Sjåfør avgjør

Bussjåføren som sto fast på øya, måtte legge kjetting på hjulene. På spørsmål om ikke kjetting kunne vært en løsning for å forhindre innstilte busser, svarer Cathrine Myhren at hun ikke vet nok om hvordan situasjonen var på Nesøya onsdag til å kunne svare spesifikk på det.

– Generelt sett er det fører som til syvende sist avgjør om det er hensiktsmessig med kjetting eller ikke. Kjetting kan være en løsning, men det er ikke alltid at det er en god løsning. Det er ikke alle vinterveier kjetting fungerer like bra på, avslutter hun.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.