Skip to main content

Rust skyld i busskurvelt

det kunne gått veldig galt da et busskur veltet på Stabekk på søndag.

I august i fjor ble det utført vedlikehold på busskuret som veltet på Stabekk søndag. Da virket alt i den skjønneste orden.

– Vi beiset skuret i august, bekrefter byggeleder Kåre Hverven i Statens vegvesen.

Del

 

Det er Vegvesenet som er eier, og dermed også er ansvarlig for busskuret, som søndag veltet over to personer.

LES OGSÅ : Kvinne fikk busskur over seg på Stabekk

Ut av det blå

– Det ser rett og slett ut for at festet på skuret er rustet vekk i bånn, sier Hverven.

– Vi merket ikke noe til at skuret stod ustøtt da vi beiset det. Det er heller ingen som har meldt om at skuret har svaiet eller stått ustøtt etter det, så dette må ha skjedd hurtig, fortsetter han.

Det er altså høyst sannsynlig rust som har erodert bort stålfestene på skuret, og at det dermed er tidens tann som var skyld i velten.

LES OGSÅ: 5.000 tonn veisalt i Asker og Bærum

– Stål ruster jo når det blir utsatt for salt og vann, så en hard vinter med veisalting og brøyting har nok gjort sitt, legger byggelederen til.

Etterforskes

Asker og Bærum politikammer har satt i gang politietterforskning av saken. 

- Vi vil sette i gang en vanlig etterforskning der vi ser på hvordan Statens Vegvesen har ivaretatt det eieransvaret de har for busskuret, sier politiadvokat Hilde Mjønes Nielsen.

- Vi hadde nok startet etterforskning uansett om det hadde vært mennesker involvert eller ikke, opplyser politiadvokaten. - Hendelsen har jo et farepotensial, og det har definitivt skjedd noe som ikke burde skjedd, sier hun.

I forbindelse med etterforskningen vil politiet blandt annet avhøre ansvarspersoner hos Vegvesenet, opplyser Nielsen.

Startet sjekk

Vegvesenet har tre-fire tilsvarende skur plassert ute i Asker og Bærum. De satte øyeblikkelig Mesta på saken for å kartlegge hvordan det står til med de like skurene.

– Finner vi feil på de like skurene, gjør vi selvsagt noe med det umiddelbart, sier Hverven.

Statens vegvesen overtok skurene fra Bærum kommune på midten av nittitallet, så Hverven kan bekrefte at de har stått der en stund.

Tror du det er veisalt som er åsaken til at busskuret kollapset? Si din mening

– Men de skal definitivt tåle dette. Velten kom rett og slett helt overraskende, så vi må bare være glade for at det gikk såpass bra, sier han.

Hverven tilføyer at han aldri har hørt om tilsvarende tilfelle.

- Nei, aldri, noen gang i mitt liv har jeg hørt at dette har skjedd, i alle fall ikke i Asker og Bærum. Han mener derfor at det ikke er grunn til bekymring for at flere skur skal velte.

Les flere nyheter fra Stabekk

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.