Skip to main content

Russen godtar kommunens forslag til russekåring-sted

På denne parkeringsplassen innerst i Lommedalen vil russen i Bærum ha sine russebusskåringer i slutten av april. Forhåpentligvis er snøen borte da.
På denne parkeringsplassen innerst i Lommedalen vil russen i Bærum ha sine russebusskåringer i slutten av april. Forhåpentligvis er snøen borte da.

Bor du i Lommedalen, bør du regne med å se mange russebusser tre dager i slutten av april.

Tidligere har Budstikka skrevet om at russen i Bærum en stund var svært fortvilet fordi det lå an til at de måtte til Valle Hovin i Oslo for å arrangere årets russebusskåring.

Ledelsen for Eikeli-russen gikk ut og ba ordfører Lisbeth Hammer Krog om hjelp til å finne et sted i Bærum. Selv truet de med å boikotte kåringen hvis de måtte til Oslo.

Kommunen tok tak i saken, og kom frem til at parkeringsplassen på Tobonn innerst i Lommedalen burde være et egnet sted. Russen tvilte litt, men har nå godtatt kommunens forslag.

– Det er riktig at vi har gjort. Vi spekulerer litt på det fortsatt, men det ender nok med at det blir kåring på Tobonn, sier Ole Kristian Holter, visepresident for Eikeli-russen.

VIDEO: Se alle episodene av "Psykedelia"

Vil dele ut løpesedler

Det er da snakk om tre kvelder i slutten av april, etter all sannsynlighet 24.-26. april, der russen vil være på plass på parkeringsplassen innerst i Lommedalen. Rundt ti busser vil være på plass hver av de tre kveldene.

– Da skal vi ha en gjennomgang av hver buss, Det spilles sanger bussene har fått produsert, og til slutt blir det en gjennomgang fra dommerne der det vil bli kåret en vinner. Vi skal være ferdig til klokken 22 alle kveldene, forteller Holter.

LES OGSÅ: Asker legger russebusskåringene til Holmen

Han forteller at russen vil gå rundt med løpesedler i deler av Lommedalen for å sørge for at alle som bor i området får informasjon om russekåringene.

Eikeli-russen hadde et håp om at russekåringene kunne avholdes utenfor Eikeli videregående skole. Men kommunen ønsket ikke dette på grunn av nærheten til naboene i området.

TIDLIGERE: Russen ber om penger til russekåring i Telenor Arena

Venter på svar

Hos kommunen er de innstilt på at Tobonn blir stedet for årets kåringer.

– Status er at vi har sendt et tilbud til russen der vi åpner for at de kan ha kåringen på Tobonn tre dager i slutten av april. Dette venter vi tilbakemelding på, men russen har muntlig godkjent dette, sier Svein Finnanger, leder for Natur- og idrettsforvaltningen i Bærum kommune.

Holter er glad for at det har kommet en lokal løsning og at russen dermed slipper å måtte dra til Oslo for å ha sine kåringer.

– Det er kjempefint at vi har klart å få en kåring i kommunen, slår han fast.

Les flere nyheter fra Budstikka.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.