Skip to main content

Russ sendt tilbake for å rydde opp eget søppel

Det var ingen nåde fra politiets side etter at festplassen så ut som en søppelfylling.

En russbuss og dens medlemmer brukte fredag kveld uteområdet på Vardåsen skole i Asker som festarena.

Da de skulle dra, litt over midnatt, tok ingen seg bryet med å rydde opp.

– Russen forsøplet rett og slett skolegården. Plassen var full av knust glass og søppel, opplyser politiet i Asker og Bærum på Twitter.

Tips fra forbipasserende

Politiet var ikke villig til å forhandle da de stanset bussen på vei vekk fra stedet og sendte hele  russegjengen tilbake for å rydde opp. Det ble også gjort.

Politiet ble oppmerksom på forsøplingen etter tips fra publikum.

– Det var en person som så russegjengen, som ringte politiet, forteller operasjonsleder Jan Aage Bakke.

Noe tidligere på kvelden kom det flere klager på bråk fra festende russ i Asker og Bærum. Politiet fant imidlertid ikke noen russ på noen av stedene.

LES OGSÅ: Russ bæsjet i Meny-butikk

Satte fyr på søppelkasser

Ved 21-tiden fredag kveld rykket brannvesenet ut til flere brennende søppelkasser ved Rønningen skole på Borgen i Asker.

– Denne saken ansees som oppklart. En gutt på 16 år har erkjent at han satte fyr på innholdet i kassene. Det er opprettet sak, og foreldrene er kontaktet, sier Bakke.

Fredag ettermiddag brant det i en søppelkasse ved et bolighus på Hvalstad. Dette kunne fort blitt en omfattende husbrann om ikke en forbipasserende hadde varslet boligeierne.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.