Politiet roser russen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Politiet er godt fornøyd med årets russekull.

DEL

– Totalt sett mener jeg at årets russ har oppført seg bra, sett ut ifra årets og tidligere års politilogger. Vi har få anmeldelser, og årets russ, med noen få unntak, har etterkommet de pålegg som er blitt gitt, uttaler forebyggende koordinator Gjermund Seter i Asker og Bærum politidistrikt.

Han trekker frem rebusløpet 10. mai som en forverring med urinering, forsøpling og støy i hele distriktet. Like fullt mener han det har vært mindre forsøpling, dersom man ser russetiden under ett.

Det er faktisk den beste sesongen så lenge jeg kan huske.

Også kommunenes representanter er fornøyd med russens oppførsel.

– Vanligvis gruer jeg meg litt til denne tiden jobbmessig, men i år har det gått pent og pyntelig for seg. Det er faktisk den beste sesongen så lenge jeg kan huske, sier Bjørn Erik Olsen, leder for idrett og friluft i Asker kommune.

– Det har vært litt forsøpling enkelte steder, men ikke noe hærverk, utdyper Olsen.

– Karakter?

– Ja, det må bli 4/5.

– Vi satt oss noen mål før russetiden. Ser vi på forsøpling og antall klager, føler jeg at vi har klart det, sier russepresident Fredrikke Rønsen på Asker videregående skole.

Snarøya, Kadettangen, Bekkestua og Fossum peker seg ut i negativ retning.

– Det er dessverre de samme områdene som går igjen, og vi forstår at folk blir lei, sier Gjermund Seter, som legger til at politiet fikk stoppet ansamlingene på Fossum etter kort tid.

 Parkering 

Han mener parkeringen hos Bærum kranservice og Franzefoss bruk har bidratt til at støyen og forsøplingen er redusert.

«De siste to årene har russen hatt nevnte tilbud om parkering av bussene, når de ikke er i drift, slik at man unngår russ om bord i buss for vakthold og festing utover morgentimene. De fleste bussene i Bærum har benyttet seg av dette tilbudet, og har gjort at antall støyklager er blitt sterkt redusert fra tidligere år.» skriver Seter i politiets evaluering.

Kurt Bøystad i Bærum kommune er delt i karakteristikkene av året russ.

– De har brukt containeren i Sandvika mer, og generelt har det vært litt mindre tilgrising enn normalt. Men natt til 17. mai var det helt grusomt utenfor rådhuset. Vi har faktisk ikke opplevd så mye tilgrising på en 17. mai-natt, uttaler overingeniør Kurt Bøystad i Bærum kommune.

– Er det tiltak Bærum kommune kan gjøre for at det skal bli bedre?

– Det er vanskelig, for russen er på flukt fra sted til sted. Slik er det bare.

– Hva blir karakteren til årets russekull?

– Jeg vil ikke bruke noen karakterskala, men totalt sett lander de på en bedre karakter enn i fjor, mener Bøystad.

Artikkeltags