Russejente på bedringens vei

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Den 19 år gamle russejenta fra Stabekk som ble alvorlig skadet da hun falt av bussen i fart natt til 4. mai, er på bedringens vei.

DEL

– Det er helt fantastisk at hun har kommet seg så raskt. Hun er en tøff jente, og nå satser vi på at hun skal bli helt bra igjen. Vi er veldig optimistiske, sier jentas mor.


Etter å ha ligget på Ullevål sykehus i to uker ble 19-åringen overført til Sunnaas sykehus 18. mai. Der er hun for tiden i full gang med opptreningen etter ulykken. Etter det Budstikka kjenner til har 19-åringen hatt en god progresjon etter ulykken, men det vil ifølge moren likevel ta en god stund før hun kan skrives ut fra sykehuset.
– Det går fremover, sakte, men sikkert. Det vil ta en stund før hun er helt oppe og går, men hun prater og trener, og har nettopp fått lov til å ta imot noe besøk, fortsetter moren.

Falt av bussen

Det var natt til 4. mai at jenta ble funnet bevisstløs i veibanen på E16 like ved Hamangtunnelen. 19-åringen skal ha falt av bussen i fart etter at døren åpnet seg. Hun ble kjørt bevisstløs til Ullevål sykehus med alvorlige skader i hodet og buken.

Vennene var tidlig ute med å slå ring rundt russejenta. Like etter den tragiske ulykken tikket de første meldingene inn på Facebook, der flere uttrykte sin medfølelse med den 19 år gamle jenta. Moren er rørt over engasjementet.
– Det har vært helt enormt. Meldingene har tikket inn på Facebook, og det har strømmet på med blomster og kort, sier hun, og retter samtidig en stor takk til sykehuset.
– Vi har fått meget god oppfølging fra både Ullevål sykehus og Sunnaas sykehus. I tillegg vil jeg også legge til at treningsopplegget på Sunnaas er fenomenalt bra. Det er godt å vite at vi har et helsevesen som fungerer, sier moren.

– Lei seg

19-åringen husker selv ingenting fra selve ulykken, men er naturlig nok svært lei seg over at russetiden ble ødelagt.
– Hun er forferdelig lei seg for at hun ikke fikk gjennomført russefeiringen, og for at denne ulykken la en stor demper på feiringen også for veldig mange andre, forteller russejentas mor, før hun fortsetter.
– Men hun er ved godt mot og skal opp og frem, avslutter moren.

Artikkeltags