Russebussjåfører fratatt førerkortet

To sjåfører ble fratatt førerkortet etter at de ble stoppet med for mange passasjerer om bord.

To sjåfører ble fratatt førerkortet etter at de ble stoppet med for mange passasjerer om bord. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

To russebussjåfører mistet natt til søndag førerkortet etter å ha kjørt med for mange passasjerer om bord.

DEL

 Den ene sjåføren ble stoppet på Bekkestua ved 02-tiden. Ifølge politiet hadde russebussen 79 passasjerer om bord, mens russebussen var registrert for 27 passasjerer. Sjåføren ble fratatt førerkortet på stedet.

– Sjåføren selv mente han bare hadde kjørt noen få meter, men vi har ikke fratatt førerkortet hans uten grunn. Det er også for å vise andre sjåfører at vi slår hardt ned på denne formen for kjøring, sier operasjonsleder Tora Jordan ved Asker og Bærum politidistrikt til Budstikka.

Halvtimen senere stopper politiet på nytt en russebuss på E18 ved Blommenholm. Ifølge politiet kjørte sjåføren med 50 passasjerer om bord, mens bussen var registrert for 25 personer.

Støy

I tillegg til førerkortbeslagene måtte politiet flere ganger rykke ut for å roe ned russen i løpet av natten.

Ved 00.30-tiden ble to russebusser bortvist fra Statoil Nadderud etter melding om støy. Timen senere påla politiet en russebuss på Rykkinn om å rydde opp etter seg i Økriveien på Rykkinn.

Ved 02.30-tiden måtte politiet rykke ut til Bekkestua etter at det skal ha oppstått amper stemning mellom russ. En beruset 20 åring, som ikke er russ, ble til slutt satt i arresten etter at han, ifølge politiet, ikke etterkom flere pålegg om å fjerne seg. Halvtimen senere måtte politiet fjerne flere beruset russ som hadde tatt tilhold i veibanen i Sandviksveien ved avkjøringen til Hennie Onstad.

Politiet måtte også ved 03.40-tiden rykke ut til en bensinstasjon på Høvik etter at de ansatte varslet om problemer med russ som laget bråk.
 

Artikkeltags