Entreprenør sperret veien – skapte trafikkaos

Artikkelen er over 1 år gammel

Tirsdag ettermiddag oppsto det trafikkaos som følge av veiarbeid, glatte veier og et «mulig trafikkuhell» i Asker.

DEL

Flere fortvilte sjåfører ringte til Budstikkas tips-telefon tirsdag ettermiddag for å melde om svært lange køer og kaos på veiene ved Asker stasjon, i Lensmannslia og på Røykenveien.

– Jeg har brukt to timer fra Hagaløkka til Aibel. Så måtte vi snu der, og er tilbake samme vei som vi kom. Folk bør ikke kjøre i retning Lensmannslia, oppfordret en Budstikka-tipser i 18-tiden.

Da hadde køen vedvart i flere timer allerede.

Ifølge politiets operasjonsleder, Rune Ullsand, skal en entreprenør ha sperret veien ved butikkjeden Maxbo i Asker for å kunne jobbe på stedet.

–  De burde ha varslet oss først, men det har de ikke gjort i dette tilfelle, sier Ullsand.

LES OGSÅ: Fullt kaos og glatte veier etter snøfall

Han tror veisperringen, i kombinasjon med svært glatt føre, er årsaken til at det er uforholdmessige lange køer i området akkurat nå.

– Det siste jeg hørte var at mellom 500 og 600 biler sto stille i kø. I tillegg skal det ha skjedd et mindre trafikkuhell i Lensmannslia, som ikke bidrar til å lette på trafikken, sier operasjonslederen.

Han kjenner ikke til hvilken entreprenør det er snakk om.

LES MER: – Fortsetter dette snøværet, begynner vi løypeprepping i dag

Har varslet

Tirsdag kveld meldte en representant fra Norsk Trafikksikkerhet om at, joda, sperringene i Lensmannslia har vært varslet.

– Vi har sendt inn og fått godkjent skiltplan til kommunen, som også skal gå til politiet. Fredag i forrige uke var vi ute og satte opp skiltene som varslet om dagens arbeid, sier representanten, som ikke vil ha navnet sitt på trykk.

Det han derimot kan si er at sperringene kun gjelder til i morgen tidlig.

– Det har vært jobbet med vann og kloakk i området. Veistrekningen vil bli åpnet igjen i morgen, sier han.

Artikkeltags