Skip to main content

Røyken heier på Asker

BEROLIGET: Thore Johansen (75), som er leder av Røyken Seniornett, startet ballet med frykt for at den eldre befolkningen må dra til Asker for kommunale tjenester ved sammenslåing.

– Røyken klarer seg nok alene, men duoen Røyken og Asker er bedre og trioen Røyken, Asker og Hurum er best.

Innlegget fra Harald-David Meum fra Nærsnes høstet applaus da Røyken hadde folkemøte om kommunesammenslåing.

Det rådet en klar stemning pro-Asker da over 100 røykenbøringer samlet seg til folkemøte på Midtbygda skole for å gi uttrykk for folkemeningen om eventuell kommunesammenslåing.

De eldres møte

Politikere og administrasjon fikk tilnærmet full støtte for forhandlinger med Asker og Hurum fra den godt voksne forsamlingen. For barneskolen var denne kvelden fylt til randen av besteforeldregenerasjonen.

Det startet med skepsis da en engasjert Thore Johansen reiste seg og lurte på om det blir til at man må reise til Asker for å komme på legekontoret og få utført andre tjenester ved sammenslåing.

APPLAUS: Harald-David Meum ble møtte med applaus for sitt engasjement for at sammenslåing med Asker og Hurum er å foretrekke.

Røyken-rådmann Per Morstad fra Bærums Verk beroliget.

– Tjenestene blir der de er, svarte han.

Og dermed gikk det i argumenter for å fjerne kommunegrensen seks kilometer og drøye fem minutters kjøring fra folkemøtesalen på Midtbygda skole, en av de åtte barneskolene i Røyken.

Forhandlinger starter uten Bærum

Etter felles seminar for formannskapene i Asker, Røyken og Hurum fredag, endte med at de tre kommunene nå går inn i reelle forhandlinger om en felles plattform for mulig sammenslåing.

På utsiden står Bærum som ikke er ønsket fra Hurum.

– La oss bare stryke Bærum som alternativ, lød et innlegg.

For Bærum henger fortsatt med som alternativ i innbyggerundersøkelsen som nå skal gjennomføres i Røyken.

– Vil Asker ha oss?

– Jeg satser alt på Asker, men vet dere om Asker vil ha oss, spurte Bente Skalstad fra Hallenskog, bare noen steinkast fra kommunegrensen.

Rådmannen beroliget igjen.

– Ja, Asker ønsker oss. Derfor går vi i forhandlinger, svarte Per Morstad.

Noen hundre meter over en vei og et jorde fra skolen ligger Røyken rådhus.

Rådhus i Asker

Askers politikere går i forhandlinger om at rådhuset i en storkommune bør ligge i Asker. Det møtes med et smil av Røyken-ordfører Eva Norén Eriksen (H).

– Dette kom frem på seminaret 1. april, så det tar vi som en aprilspøk, sier hun, men legger kjapt til at hvor rådhuset skal ligge er uten særlig betydning for folk flest, men i første rekke for dem som jobber der.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.