Skip to main content

Rømt dvergpapegøye spist av spurvehauk

Dvergpapegøyen ble oppdaget i hagen på Haslum for en drøy uke siden. Rett før denne helgen ble papegøyen tatt av en spurvehauk, og fjærene på bakken tyder på en viss kamp mellom de to fuglene.

Foto: Privat

Buret sto klart til å ta vare på dvergpapegøyen, men spurvehauken kom for fort.

Dvergpapegøyen som for en drøy uke siden slo seg ned i en hage på Haslum, skapte mye engasjement. Håpet var å spore opp fuglens hjem og eier i tillegg til å beskytte den.

Hage-eier, og også fuglekjenner, Ingrid Scheen Haug fortalte at papegøyen, som fikk navnet «Kiwi», koste seg med fuglemat og holdt seg i hagen. 

Etter at Budstikka skrev om det sjeldne innslaget i Bærums fugleliv, kom det flere tips om hvor fuglen kunne ha rømt fra, blant annet ble et sirkus som nylig hadde gjestet Bærum lansert som en mulighet.

Bur med godsaker

Det drøyde likevel med å finne eieren, og Haug ønsket å få dvergpapegøyen inn i et bur slik at den ikke skulle bli offer for andre dyr eller fugler.

– Jeg fikk låne et bur i dyrebutikken og kjøpte inn papegøye-godsaker. Det kom også en mann som bor litt lenger ned i veien, med et bur som han hadde fylt med godsaker. Dette monterte vi på rekkverket på terrassen under fuglemateren hvor den pleide å sitte å spise, forteller Haug. 

Hun legger til at hun også satte ut en høyttaler med «papegøyemusikk» i håp om at papegøyen skulle la seg lokke inn i buret. Det viste seg å være vanskelig.

– Den kom seg ikke inn i buret før spurvehauken kom. Hauken er ofte i hagen fordi det bor så mange fugler her, men «Kiwi» skjønte nok ikke at han skulle gjemme seg, forklarer Haug.

Dermed ble det ingen lykkelig slutt på saken om den rømte dvergpapegøyen. Hageeieren legger til at hun fikk kontakt med vedkommende som eide fuglen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.