Skip to main content

Røkke gir seg som fisker og selger «Trygg» etter at kameraten døde

GIR SEG: Kjell Inge Røkke skal nå selge båten «Trygg».
GIR SEG: Kjell Inge Røkke skal nå selge båten «Trygg».

Kjell Inge Røkke gir seg som fisker med båten «Trygg», etter at barndomskameraten og skipperen Roger Hammerø døde i august.

Det var i 2007 at Røkke sjøsatte båten. Først begynte han å selge reker i Oslo og fra 2012 i Vollen. Og det i tett samarbeid med Hammerø.

I august i år døde Hammerø, bare 59 år gammel. Det blir også slutten fiskeriet med «Trygg», som var nært knyttet til kameraten.

– Røkke kan bekrefte at fiskebåten «Trygg» skal selges. Dette skyldes først og fremst at Roger Hammerø som var skipper om bord, og som var en sentral person i prosjektet, gikk bort tidligere i år, bekrefter Rolf Nereng.

Nereng er Røkkes pressetalsmann.

LES OGSÅ: Nå skal Røkke selge fisk og reker i Vollen

– Alltid fisker

Budstikka var med Røkke og Hammerø på «Trygg» i mai 2012.

– Én gang fisker – alltid fisker. Det er dette miljøet jeg har vokst opp i. Ikke minst handler det om å opprettholde en kultur, og det er jo derfor vi fikk bygd en trebåt. Jeg har alltid vært stolt over å være fisker. Det er selvbildet jeg har, fastslo Røkke den gangen.

Og det var liten tvil om at Hammerø og Røkke koste seg med å fiske sammen.

– Jeg syns at det er kjempeartig å være en del av miljøet. Samtidig er jeg glad for at det ikke er primærnæringen min, spøkte Røkke.

 

FISKERE OG KAMERATER: Her ser vi Kjell Inge Røkke og kameraten Roger Hammerø på «Trygg» i 2012.
FISKERE OG KAMERATER: Her ser vi Kjell Inge Røkke og kameraten Roger Hammerø på «Trygg» i 2012.

LES OGSÅ: Røkke får ikke være fisker

Ute av manntallet

Dagens Næringsliv meldte nylig at Fiskeridirektoratet mener at Røkke ikke oppfyller vilkårene for å stå i fiskermanntallet for 2019. Det betyr at han også mistet retten til å delta i ulike fiskerier.

– Røkke vil ikke påklage vedtaket han nylig mottok om at han er ute av Fiskermanntallet fra 1. januar 2019, opplyser Nereng.

 

LIGGER I VOLLEN: «Trygg» ligger fremdeles i Vollen, men snart skal den selges.
LIGGER I VOLLEN: «Trygg» ligger fremdeles i Vollen, men snart skal den selges.

Startet som fisker

Det var nettopp fiskeri Røkke startet karriere med. I 1982 kjøpte han en 69 fots tråler i USA, og bygde gradvis opp et verdensomspennende fiskeriselskap, inntil det Røkke-kontrollerte selskapet RGI kjøpte seg inn i og ble den største eieren i Aker i 1996.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.