Skip to main content

Røkke gir opp Store Blå på Fornebu

Foto: KARL BRAANAAS
Foto: KARL BRAANAAS

Kjell Inge Røkke stanser arbeidet med å få realisert skyskraperen Store Blå på Fornebu.

Saken oppdateres.

Bærumspolitikernes nei til høyder gjør at Røkke gir opp prosjektet.

- Med de høydebegrensinger som er lagt av Bærums folkevalgte, får ikke REV Ocean det nødvendige volum til å oppfylle ambisjonene om et slagkraftig internasjonalt havsenter, skriver Torstein Storækre i FP Eiendom i et innlegg sendt til Budstikka.no mandag ettermiddag.

Blir realisert et annet sted

At bygget ikke blir realisert i Bærum, betyr imidlertid ikke at det ikke skal bygges, skriver Storækre. Røkke jobber nå mot å få bygget reist et annet sted i Norge - eller internasjonalt.

I februar ble det kjent at bergenserne står klare for å ta imot Røkkes tårn.

Så langt har Røkke investert rundt 50 millioner kroner i prosjektet, skriver Storækre i innlegget. Dette arbeidet blir nå stoppet på Fornebu.

«Det store blå» og «Verdenshavets hovedkontor»  

Må romme mye

Storækre viser til at bygget på Fornebu skulle romme mye.

Derfor var det nødvendig med plass.

– Dette er en sak det åpenbart ikke har vært politisk flertall for i Bærum. Vi må bare ta til etterretning at Kjell Inge Røkke og Aker trekker planene. Hvis en 250 meter høy skyskraper er eneste måten de kan realisere Verdenshavens hovedkontor på, blir det ikke  på Fornebu. Et så stort og høyt bygg kan vi ikke gå inn for, sier gruppeleder i Bærum Høyre, Bjørn Røtnes.

Ingen av de politiske partiene i Bærum har støttet høyhusplanene. Alle mener intensjonen om et hovedkontor for verdenshavene er god, men ikke bygget som skal huse organisasjonen.

ENIGHET: Gruppeleder i Bærum Høyre Bjørn Røtnes. 
FOTO: KARL BRAANAAS
ENIGHET: Gruppeleder i Bærum Høyre Bjørn Røtnes. FOTO: KARL BRAANAAS

– Sterkt beklagelig

– Det er synd Kjell Inge Røkke ikke har en plan B for Fornebu. Jeg vil si det er sterkt beklagelig at de ikke ønsker en dialog for å se på andre muligheter enn en skyskraper, sier Arbeiderpartiets gruppeleder i Bærum, Kjell Maartmann-Moe som er tilhenger av Verdenshavene hovedkontor, men ikke skyskraper.

– Slik situasjonen  er nå kan det høres ut som det er skyskraperen som er målet til Røkke, ikke Verdenshavenes hovedkontor. Det er synd at planene er så nært koblet bygget, sier Maartmann-Moe.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.