Skip to main content

Ringte ekskona 300 ganger på to dager

TINGRETTEN: Bærums-mannen ble dømt til fengsel i 75 dager for truslene.
TINGRETTEN: Bærums-mannen ble dømt til fengsel i 75 dager for truslene.

Nå er Bærums-mannen dømt for grove trusler mot ekskona, deres felles barn og hennes familie.

De 300 oppringningene fant sted da mannen fikk nyss i at ekskona hadde truffet en annen mann, og er kun et av en rekke eksempler på mannens hensynsløse adferd overfor sin ekskone.

LES OGSÅ: Dømt for sjikane i strid om hagehekk

Ifølge politiet skal mannen blant annet ha truet med å slå ekskonas mor med slegge, putte søsteren hennes i en kjøttkvern, brenne ned huset hennes, samt ta sitt eget liv.

I retten forklarte ekskona at hun på et tidspunkt fryktet at han skulle gjøre alvor av truslene.

LES OGSÅ: Fire pågrepet etter trusler og vold.

Fengsel

Mannen, som er i slutten av 40-årene og bosatt i Bærum erkjente straffskyld for truslene i forkant av rettssaken. Han skal også ha oppsøkt psykolog for å få hjelp med sine problemer.

Aktor nedla påstand om samfunnsstraff, men understreket at det var under sterk tvil.

LES OGSÅ: Fem menn pågrepet for trusler

Asker og Bærum tingrett mente imidlertid at det betydelige omfanget av trusler og innholdet i meldingene talte for å dømme mannen til fengsel i 75 dager.

«Truslene er alvorlige og må bedømmes strengt. Truslene har også vært gjentatt over tid og har skapt en konstant frykt og usikkerhet hos fornærmede og hennes barn», heter det i dommen fra tingretten.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.