Skip to main content

RG-talent (18) vraket fra landslaget – uten noen begrunnelse

SATSER VIDERE: Karoline Wennberg ble ikke tatt ut på landslaget, men kommer til å satse videre på rytmisk gymnastikk. FOTO: KARL BRAANAAS

Karoline Wennberg ble ikke tatt ut på landslaget, og har dermed ikke muligheten til å konkurrere om en plass i Nordisk mesterskap i Asker.

– Jeg synes det er urettferdig at jeg ikke er tatt ut, og at jeg ikke får muligheten til å representere landet mitt i mesterskapet, sier Karoline Wennberg.

18-åringen fra Asker har holdt på med RG i 11 år, og hun elsker idretten sin. Og hun har ingen planer om å gi seg, selv om hun ikke ble tatt ut på landslaget.

– Jeg har det utrolig bra i Asker Turnforening, og vi har et godt miljø og kjempegode arbeidsforhold. Jeg er veldig godt fornøyd med å være med her, sier hun.

LES OGSÅ: Trekker seg etter turnkonflikt

Ingen begrunnelse

18-åringen har tidligere representert Norge i både nordisk og EM.

– Jeg er nå rangert som nummer to i Norge, og slik sett burde jeg vært med på landslaget ut ifra resultatene. Hvorfor jeg ikke er tatt ut, har jeg ikke fått noen begrunnelse for. Det er demotiverende, sier Wennberg.

– Jeg lurer jo på hva jeg mangler, og hvorfor jeg ikke er med. Men jeg ønsker ikke at landslaget skal bestemme min skjebne som RG-utøver. Jeg kan utvikle meg like godt utenfor landslaget, sier Karoline Wennberg.

– Hva synes du om at du ikke har fått noen begrunnelse?

– Jeg er voksen nok til å få høre det. Gjerne på en e-post. Men jeg fikk ikke det engang. Det synes jeg er for dårlig, sier hun.

Bente Bjanes har vært RG- trener i Asker i en årrekke. Hun har liten forståelse for at de som ikke er på landslaget ikke får muligheten til å kvalifisere seg til mesterskap.

– Uansett hva de som ikke er kvalifisert gjør i konkurranser fremover, så kan de ikke kvalifisere seg til mesterskapet. Jeg mener at det tårnet som NGTF forsøker å bygge, slår sprekker, mener Bjanes.

Landslagstrener Flavia Suarez har ikke besvart Budstikkas henvendelser.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.