Du trenger ikke kjøre langt ut på Fornebu for å få øye på det nyeste tilskuddet når det kommer til matservering.

Etter flere måneders arbeid, har nå et tredelt restauranthus åpnet dørene i Fornebuporten.

– Først og fremst ønsker vi å bli en lokal møteplass for de som bor, jobber og besøker Fornebu. Vi vil at dette skal bli et lokalt møtested som skal bidra med unike matopplevelser, forteller daglig leder Bernt Gunnar Berntsen.

LES OGSÅ: Her åpner nytt restauranthus

Restauranthuset, som har fått navnet The Local, har delt seg selv inn i tre ulike konsepter: kafé/bakeri/pizzeria (The Local Oven), restaurant (The Local Kitchen) og bar (The Local Bar).

The Local Oven åpnet allerede 25. juni, mens de to andre åpnet dørene 10. august, selv om det først er tirsdag 12. august den store offisielle åpningen er.

Bak den store satsingen står Compass Group, et av verdens største restaurantkonsern.

LES OGSÅ: Biffrestaurant flytter inn på Fornebu S

Tror ikke de vil bli oversett

Selv om det både er andre serveringstilbud på Fornebu, og noen også har måttet legge inn årene de siste årene, er ikke Berntsen redd for at de skal bli lite besøkt.

– Vi er på starten av Fornebu med god kommunikasjon rett utenfor døren. Vi skal fortelle folk at vi er her. Etterhvert er det også planlagt at T-banen skal stoppe rett utenfor døren vår, sier Berntsen.

Han håper at stedet skal virke forlokkende for alt fra forretningsfolk til lokale beboere og barselgrupper.

The Local skal også stå for kantinedriften til bedriftene som har og skal flytte inn i Fornebuporten. Totalt dreier det seg om nesten 3.000 ansatte som skal fôres.

UT OG SPISE? Her finner du Budstikkas restaurantanmeldelser