Nytt, lekkert og livlig – det kan vel med få ord oppsummere opplevelsen av å tre inn i Egon på Bekkestua. Skjønt idet du kommer inn i restauranten, som åpnet i det nye Bekkestua senter i begynnelsen av november i fjor, så lurer du på om det er en kafé med et enormt kjøkken du har kommet til. Før trappen opp i andre etasje åpenbarer seg. Og vel oppe der skjønner du at det her lett er plass til over 200 gjester.

Og for «train-spotters» – tog-kikkere, må jo den ene siden av lokalet være drømmeplasseringen, midt oppå Kolsåsbanetunnelen der togene tuter frem og tilbake i rask rekkefølge. Den andre siden vender ut mot gatelivet og torget utenfor.

LES OGSÅ: Vito's byr på smak av Italia hele året

Særpreget skaper en helt spesiell stemning

– Ingen tvil om at disse lokalene er påkostet, sier Gutten og kikker seg rundt i mylderet av gamle redskaper, tunge, brune møbler og sort/hvitt-fotografier. Så koster det da også ifølge Egon selv rundt 20 millioner kroner å etablere en ny restaurant. Og har du vært innom en av de 32 i tallet landet rundt, hvorav åtte i Akershus, så har du vært hos dem alle. På godt og vondt, stort sett.

– Man kan ikke si annet enn at disse restaurantene har et utrolig særpreg, som skaper en helt spesiell stemning. Så gjenstår det å se om resten lever opp til Egons filosofi om «Lun atmosfære, hyggelig service og god mat – det er vår oppskrift på trivsel.» Vi har vel dessverre opplevd kraftig mismatch andre steder, sier Gutten skeptisk.

– La oss ikke dømme på forhånd – nå sjekker vi menyen, sier unge Følget optimistisk, etter å ha vært nedenunder og hentet spisekartene. For det er fortsatt konseptet. Man henter meny og bestiller mat og drikke ved disken. Det sparer selvsagt serveringspersonell, og i kveld er det da også kun en kvinnelig servitør til stede. Ikke det at det trengs flere, her er kun to andre bord opptatt i kveld.

– Åpent sinn er fornavnet mitt, spøker Gutten og hengir seg til folderen med godsakene.

– Tror ikke jeg orker noe særlig forrett, ymter Følget forsiktig frempå.

– Da passer det med en «partyplatter» som vi kan dele, mener Gutten.

– Litt liten, men ikke så verst scampi, mener Følget som har dyppet den friterte tempurascampien i hvitløkdipp.

 

LES OGSÅ:  Ut og spise? Her finner du Budstikkas restaurantanmeldelser

Fraværende presentasjon av maten

– Løkringene er ikke så fettete og ekle som dem vi fikk i Asker, men ikke spesielt gode heller. Syltynn løk, og masse deig. Noen av kyllingvingene med bourbonglace virker som om de er stekt to ganger – sortsvidd og veldig tørre. Og ikke skjønner jeg hva mango- og peanøttsausen gjør her. Den smaker bare emment, fortsetter Gutten.

– Men nachosen er god – salsadippen også, mener unge Følget.

Vår vennlige, svensktalende servitør er raskt på pletten og bytter ut forrett med hovedrett. Og selv om presentasjon av maten er fraværende, så gjøres alt med et stort smil og en hyggelig kommentar. Og ikke minst med proffe bevegelser og rutiner. Veldig bra.

– Nam, dette dufter nydelig, stråler Følget over sin nygrillede entrecôte med båndspaghetti og gorgonzolasaus. Artig innrammet av et par solide blingser ristet brød.

– Må si at dette er et litt trist syn, sier Gutten som skuer ned på et stykke veldig stekt indrefilet spekket med hvitløk liggende oppå en kjempemessig biffkniv, en liten haug ruccola med pinjekjerner, en skål saltbakte poteter og en mindre skål foyotsaus.

– Tomatconcassen hadde nok livet opp med litt farger her, men den er omtrent helt fraværende. Som jeg fryktet er det hvitløken i hele fedd som spiller førstefiolin – ikke indrefileten, som er altfor mye stekt. Foyotsausen smaker altfor mye slapp bearnaise, og lite oksesky. Men potetene er kjempegode. Men 360 kroner for dette er drøyt, sukker Gutten.

Og kaster seg over biffen til Følget for å smake hva han gikk glipp av.

– Denne er jo nesten kald. Tipper at den ble stekt sammen med burger og indrefileten, og siden den er så tynn i forhold til de andre to, så har den måttet vente lenge på anretningsbenken. Men smaken er ikke så verst, medgir Gutten som får bifallende nikk fra Følget.

LES OGSÅ: Her kommer det ny pub

Treffer på én av tre

– Burgeren min er kjempegod, mener unge Følget.

Så er det da også en «ultimate burger», med engelsk cheddar, filetbacon, salat og bakt paprika. Servert med god pommes frites. Men løkringene er ikke et hakk bedre enn i forretten.

– Den ser ut som den smaker – veldig godt, mener Gutten etter sin obligatoriske prøvesmak.

– Og hvor rart det enn kan høres når man tross alt har indrefilet på bordet, så er jeg faktisk fristet til å la hovedrettseieren gå til hamburgeren, fortsetter han og søker umiddelbar trøst i det søte hjørnet av menyen.

– I dag skal jeg ikke gå i fella og bestille crème brûlée. Den har jeg et par dårlige Egon-erfaringer med før. Derimot frister det med oreo-kake med vaniljeis og jordbærsaus!

– Tror jeg klarer meg med en kule jordbæris, mener Følget, mens ungdommen slår til med en milkshake.

– Denne var lekker, stråler Gutten idet kaken seiler ned på bordet. Her er brunt, hvitt og rødt i skjønn forening.

– Alt i alt en smakfull kombinasjon, men kaken er altfor kompakt, mener Gutten som for første gang på uendelig lenge må kaste inn håndkleet halvveis.

– Kjempegodt, smatter Følget og unge Følget i kor, og Gutten er så enig etter en snikbit/-slurp.

«Å være gjest hos Egon skal være en opplevelse og avkobling fra hverdagen. Du skal kjenne at du er på en restaurant gjennom service, mat og omgivelser.» Sier Egon. Og på Bekkestua treffer de godt på én av tre – sistnevnte og ganske bra på en til – førstnevnte. Men det skal mye mer til på matkvaliteten for at vi skal være enige i ovennevnte utsagn.

Og det er ingen tvil om at Egon skal få merke konkurransen fra andre spisesteder på Bekkestua, spesielt Aroma tandoori som ligger vegg i vegg.

Egon, Bekkestua

Adresse: Gamle Ringeriksv. 34, 1357 Bekkestua

Telefon: 67 58 28 00

Pris hovedrett: 168,- til 360,-.

  • Meny:                    5
  • Mat:                       3  
  • Service:                  4 
  • Atmosfære:            6
  • Pris:                       3
  • Totalt (maks 30):  21