Skip to main content

Rema 1000 anmelder søndagsåpne butikker

POLITIANMELDT: Denne Kiwi-butikken på Kjørbo i Sandvika er en av fire søndagsåpne butikker som rema 1000 har politianmeldt.

Rema 1000 anmelder i dag 120 konkurrenter som holder søndagsåpent over hele landet.

Butikkjeden mener de holder åpent i strid med loven.

Mandag klokken 13 troppet regionsdirektør for midtre østland, Lasse Erik Moen i Rema 100, opp på Sandvika politistasjon for å politianmelde søndagsåpne butikker. Det er butikker hos NorgesGruppen, Coop og Bunnpris som anmeldes for brudd på lov om helligdager og helligdagsfred.

I Asker og Bærum gjelder dette Kiwi-butikkene på Kjørbo og Vøyenenga, samt Joker-butikkene på Billingstad og Eiksmarka.

LES OGSÅ: Her kommer det enda en dagligvarebutikk

Hevder konkurrentene jukser

Anmeldelsene gjelder brudd på loven som omhandler salgsareal. Ifølge loven kan utsalgssteder som selger kiosk- eller dagligvarer, og som har en samlet salgsflate som ikke overstiger 100 kvadratmeter, holde åpent på søndager, skriver NRK.

Rema 100 mener at butikkene jukser ved blant annet å hente varer til kunder fra avstengte deler av butikken.

– Krampaktig PR-stunt

I Coop tror de anmeldelsene dreier seg om et PR-stunt.

– I Coop er vi selvsagt opptatt av å følge regelverket. I utgangspunktet ser vi på dette som et krampaktig PR-stunt fra Ole Robert Reitans side for å forsøke å tvinge gjennom søndagsåpent for alle butikker, sier kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis i Coop til NRK.

Norgesgruppen vil nå studere anmeldelsene nærmere.

– Vi har akkurat fått vite at Reitan har anmeldt sine konkurrenter. Vi mener at vi forholder oss til gjeldende regelverk, men vil selvfølgelig se på anmeldelsene. Dersom noen butikker skulle operere utenfor regelverket, så vil vi ta tak i det, sier direktør næringspolitikk og myndighetskontakt Bård Gultvedt i Norgesgruppen til Dagbladet.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.