Skip to main content

Rekordsmitte i Asker og Bærum

Her er en koronatest på vei til analysering. Det siste døgnet har det blitt registrert et rekordhøyt antall nye smittede.

Her er en koronatest på vei til analysering. Det siste døgnet har det blitt registrert et rekordhøyt antall nye smittede.

Foto: TRINE JØDAL

Totalt er det bekreftet 439 nye smittetilfeller i Asker og Bærum det siste døgnet.

I Asker kommune er det registrert rekordhøye 224 nye smittetilfeller det siste døgnet.

Også i Bærum kommune når smittetallene nye høyder. Det siste døgnet har 215 personer fått påvist koronasmitte, melder Bærum kommune tirsdag morgen. 

Det er det høyeste registrerte smitteantallet registrert på ett døgn i begge kommuner hittil i pandemien.

Siste registrerte smittetopp i Bærum var 4. desember med 182 registrerte smittetilfeller det siste døgnet. I Asker var tidligere smitterekord 1. desember, med 147 påviste smittetilfeller.

Omikron-varianten

I Asker kommune er det registrert 409 smittetilfeller i alderen 7–12 år de siste 14 dagene. Det er den aldersgruppen i kommunen som har flest påviste smittetilfeller i samme periode.

Søndag 5. desember mottok kommunen melding om sannsynlig omikronsmitte hos en elev på Sætre barneskole. Med det er det nå sannsynlig syv omikron-tilfeller i Asker kommune, kunne kommuneoverlege Meera Grepp opplyse mandag. 

Barneskolene i Asker er i dag på gult nivå. Også kommuneoverlegen i Bærum har innført gult nivå som et smittereduserende tiltak på skoler som har pågående smitte.

I Bærum kommune er to bekreftet smittet med omikron-varianten.

I tillegg er mellom 6 og 7 personer mest sannsynlig også smittet med den nye varianten, uttalte Frantz Leonard Nilsen, kommuneoverlege i Bærum lørdag.

Varsler nye tiltak

Regjeringen har kalt inn til pressekonferanse om smittesituasjonen kl. 19.00 tirsdag kveld.

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) har varslet inngripende nasjonale tiltak for å begrense smittespredning. 

Til VG sier helsedirektør Bjørn Guldvog at det er behov for flere kontaktreduserende tiltak.

Saken oppdateres.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.