Skip to main content

Rekordomsetning for årets første loppemarked

KUPP: Josefine Nyfløt (15) fra Kolsås og mamma Karen gjorde noen skikkelige kupp på Levre skole. - Vi fikk disse gulvvasene for 40 og 50 kroner, de er verdt mye mer,sier hun fornøyd.

Det var elleville tilstander da årets første loppemarked i Bærum åpnet dørene.

- I dag omsatte vi for rundt 300.000 kroner. Det er bortimot rekord for en dagsomsetning, sier loppegeneral Frode Seim.

Før klokken ni lørdag morgen var parkeringsplassen på Ramstad skole allerede proppfull.

LES OGSÅ: Her stormer de inn på loppemarkedet

Flere hundre mennesker samlet seg utenfor røde sperrebånd som passet på at ingen tjuvstartet loppejakten.

Noen sparket i grusen, andre forsøkte å sende lange blikk mot skattene der inne. Unntaksvis hørtes lavmælte samtaler i folkemengden.

Viktig å prute

I år var Blommenholm, Løkeberg og Høvik skolekorps aller først ut med sitt loppemarked i Bærum. De startet en time før de andre loppemarkedene for å lokke til seg flest mulig. Før ni hadde foreldrene av korpsbarna fått på seg grønne t-skjorter og rumpetasker med vekslepenger. De hadde fått klare instrukser om priser og pruting. Her gjelder det å kjenne gamet.

– En kjempefin dag for loppemarked. Det var bikkjekaldt og folk orket ikke å gå tur, sier Frode Seim.

Klokken ett minutt på ni smatt de første under sperrebåndet, og da var ikke resten av folkemengden sene med å følge etter. Folk løp som gale for å sikre seg gjenstander som andre har gitt vekk til korpset, foran bordet med porselen var dte tilnærmet kaos.

LES OGSÅ: Slik lykkes du på loppemarked

Høye priser for ivrige folk

En time senere åpnet loppemarkedet på Levre. Der strømmet det også på med folk fra alle kanter og dannet en aldri så liten trafikkork ved innkjøringen til skolen. I likhet med Ramstad var det nok av folk også her, men stemningen var ikke like kaotisk.

- Vi ser folk litt an. Hvis vi merker at de er veldig ivrige så sier vi en litt høyere pris, forklarer Elise Dobbe (10 år).

Hun synes slettes ikke det er ubehagelig med de som forsøker å prute.

– Nei, det er bare gøy, smiler hun.

LES OGSÅ: Stadig flere bites av loppebasillen

I skolegården har Sigbjørn Eidestrand, Kathrine Vågen og John Carlos funnet seg en svart skinnsofa å hvile seg litt i. Sigbjørn har funnet seg en primus og en hengekøye som han betalte 50 kroner for. Katrine har nøyet seg med popkorn og en kaffetrakter.

– Jeg fikk den for 50 kroner. Jeg tror den var ubrukt, forteller hun.

Brukte loppepenger på mat

John Carlos har også gjort noen innkjøp.

– Jeg fikk hundre kroner for å bruke her på loppemarkedet, så det var skikkelig gøy. Jeg har kjøpt meg et tastatur og brukt resten av pengene på masse mat, sier han fornøyd.

– Våre foreløpige bruttotall i dag uten å ha finregnet er 196.000 kroner. Vi er kjempefornøyd med resultatet, sier Henriette Scheen Edvardsen tre timer etter stengetid.

I morgen er en ny dag for loppehungrige.

– Vi åpner klokken 11 og har ennå en del lopper å sette frem, så man kan gjørde gode kjøp også på søndag, sier hun.

Noe posesalg blir det derimot ikke noe av når det gjelder klær.

– Vi kommer til å sende alle klær som ikke er solgt til Latvia. Der vet vi at de kommer til nytte, sier Scheen Edvardsen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.