Skip to main content

Rekkehus solgt for over 10 mill.: – Det er noen av disse rekkehusfeltene som alle vil til

POPULÆRT: Enderekkehuset på Eiksmarka ble et populært objekt ute på markedet. Totalt seks budgivere kjempet om å få tilslaget på boligen. FOTO: PRIVATMEGLEREN PÅ STABEKK

Meglere forteller om et kjempetrykk på rekkehus i Bærum. På Eiksmarka ble et rekkehus nylig solgt for over 10 millioner kroner.

– Det er det første av disse 50-talls rekkehusene i Bærum som er solgt for over 10 millioner kroner, og rekkehus i Bærum generelt hvis vi ser bort ifra nye funkis rekkehus, som er bygget de siste årene, sier partner og eiendomsmegler Stian Holmen-Jensen i Privatmegleren på Stabekk.

– Hva er årsaken til at denne gikk så høyt?

– Det er noen av disse rekkehusfeltene som alle vil til, og når det da kommer noe for salg som har det lille ekstra, så får man mye av det innholdet som er i en enebolig. Her var det blant annet fire soverom i forhold til standarden som er tre. I tillegg var boligen litt påbygd, slik at man også får en litt større stue, fortsetter eiendomsmegleren.

Flere gode salg

I april skrev Budstikka om knallhard budkrig på familieboliger etter at våryre boligkjøpere kastet seg over to rekkehus på Haslum.

– Jeg tror det kommer til å være bra trykk og en liten prisstigning frem mot sommeren, spesielt på familieboliger. Oslo-markedet er velfungerende, og da fungerer Bærums-markedet også godt, sa eiendomsmegler og partner, Jørgen Ek i Privatmegleren Dyve og partnere til Budstikka rett før påske.

Spådommen har vist seg å holde mål. Det er noe flere meglere kan bekrefte.

– Jeg har hatt flere fantastiske salg på rekkehus på Kolsås, hvor to gikk for rundt 1 million kroner over prisantydning, sier eiendomsmegler og partner Håkon Dybvad i Aktiv eiendomsmegling Asker og Bærum.

 

EIENDOMSMEGLER: Håkon Dybvad i Aktiv eiendomsmegling Asker og Bærum.

Skyhøye priser på eneboliger har ført til at mange familier må se på andre alternativer for å få seg en hageflekk og følelsen av å bo i et hus.

– Det siste året har det vært lite rekkehus og tomannsboliger ute, så det har samlet seg mange interessenter, sier Stian Holmen-Jensen.

Seks budgivere

Enderekkehuset i General Fleischers vei på Eiksmarka lokket til seg 50 interessenter og seks budgivere.

– Budrunden startet på prisantydning, og så gikk det ganske raskt oppover med budøkninger på 100.000 og 200.000 kroner. Det var mange som var med helt opp til 10 millioner kroner, og så begynte folk å falle av etter det, forteller Holmen-Jensen.

Klikk på punktene på kartet under for å se hvilke boliger som er solgt for over 10 millioner i Asker og Bærum (artikkelen fortsetter under vinduet)

 

Vinnerbudet ble satt til 10,3 millioner kroner. Det er 1,5 millioner kroner over prisantydningen på 8,8 millioner kroner.

 

EIENDOMSMEGLER: Stian Holmen-Jensen i Privatmegleren på Stabekk.

– Jeg føler vi er inne i en god periode, og at kjøperne der ute er optimistiske. Det blir spennende å se hvordan folk reagerer i august etter den klassiske sommerpausen, legger han til.

– Ser etter det samme

Boligtallene for mai viser at Asker og Bærum hadde den svakeste prisutviklingen i landet. Justert for sesongvariasjoner har det faktisk vært en nedgang på 0,2 prosent i løpet av de siste to månedene. Likevel meldes det om høy aktivitet og flere gode salg.

– Det er mange familier som ser etter akkurat det samme. Der hvor man kan huke av på de boksene som dreier seg om sol og beliggenhet, så er det kjempetrøkk. Har boligen noen minuser, så kan det komme to personer på visning i stedet for 40, selv om huset ellers er helt likt. Det er ikke alt som ryker unna.

– Markedet er sterkt for de rette objektene der standarden er god. Det som er pent og som man kan flytte rett inn er det alle vil ha. Samtidig opplever vi det veldig splittet, med store variasjoner, og stor usikkerhet over hva som går og hva som ikke går, sier

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.