Skip to main content

Razzia mot Telenor

I HARDT VÆR: Tirsdag er Konkurransetilsynet hos Jon Fredrik Baksaas i Telenors hovedkvarter på Fornebu for å granske mulige brudd på konkurranseloven. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Konkurransetilsynet og Eftas overvåkningsorgan ESA er tirsdag hos Telenors hovedkvarter på Fornebu for å sikre bevis mot telekjempen.

Bakgrunnen for razziaen er at Konkurransetilsynet ønsker å få bekreftet eller avkreftet en mistanke om brudd på konkurranseloven.

Saken gjelder Telenors virksomhet i mobilmarkedet i Norge, heter det i en pressemelding fra Konkurransetilsynet.

Lover å samarbeide

Ifølge Telenors egne opplysninger skjer razziaen med hjemmel i artiklene 53 og 54 i EØS-avtalen, og gjelder mobile telekommunikasjonstjenester som tilbys på grossist og sluttbrukernivå i Norge, herunder tale, SMS, MMS og data, samt mobiltjenester solgt i pakker som inkluderer andre produkter/tjenester.

«Telenor har strenge interne regler og prosedyrer for overholdelse av lover og regelverk. Telenor vil samarbeide med myndighetene i forbindelse med gjennomføring av kontrollen slik at den gjennomføres på en mest mulig effektiv måte. Telenor har ut over dette ingen ytterligere kommentarer på nåværende tidspunkt», heter det i en pressemelding fra selskapet.

Uvisst utfall

Konkurransetilsynet presiserer på sin side at undersøkelsene ikke innebærer at selskapet er skyldig i lovbrudd, og at de heller ikke sier noe om utfallet av saken.

«Etter at kontrollen er gjennomført, starter arbeidet med å analysere eventuelle funn. Det er for tidlig å si noe om hvor lang tid dette vil ta», opplyser Konkurransetilsynet på sine nettsider.
Det var E24 som først bragte saken tirsdag.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.