Skip to main content

Raser mot kronprinsparets rivningsplaner: – Riv monarkiet isteden

VERNEVERDIG: Rødlåven på Sem er et kulturminne i vernet landskap, og det er uhørt å rive den, mener advokat Ulrik Hegnar.

Rivningsplanene til kronprinsparet har gjort advokat Ulrik Hegnar til republikaner.

– Det er monarkiet som er rivningsklart, sier den engasjerte advokaten. I mai startet han kronerulling for Rødlåven på Sem, som står på kongehusets rivningsliste sammen med Bråtan og syv andre bygg.

LES OGSÅ: – Tar gjerne over Bråtan

– Vi har fått inn 20.000 kroner fra ti givere og ønsker å gi pengene til Asker kommune for å få en teknisk vurdering av bygget, forteller Hegnar. Han mener pengesummen ikke speiler engasjementet.

– Mange har kontaktet meg og vil bevare låven, men mener et velbemidlet kronprinspar bør ta sitt ansvar. Kongehusets argument om at bygget er utidsmessig, har overbevist meg om at det er monarkiet også, sier en sint Hegnar. Han er spesielt opprørt over at det ikke tas hensyn til at låven ligger som et landemerke i vernet område.

– Dette var et av de første kulturlandskapsområdene i Norge som ble vernet. Selv om låven ikke er fredet som sådan, trenger ikke eierne la den forfalle til det ikke gjenstår noe alternativ til riving, mener advokaten.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.