Skip to main content

Rapport foreslår styrking av beredskap

Askers håndtering av pandemien er evaluert av eksterne granskere.

Askers håndtering av pandemien er evaluert av eksterne granskere.

Foto: KARL BRAANAAS

Intet mindre enn 27 saker står på sakslisten når Asker formannskap møtes tirsdag.

Og som ikke det er nok, stiller også formannskapets medlemmer i partssammensatt utvalg, som har møte rett før.

Blant sakene i formannskapet er en evalueringsrapport fra PricewaterhouseCoopers om kommunens håndtering av koronapandemien. Rapporten på 28 sider omfatter perioden mars 2020-april 2021. 

Ifølge kommunedirektør Lars Bjerke konkluderer granskerne med at kommunen samlet sett har håndtert pandemien godt. Det blir likevel pekt på til sammen 29 anbefalinger og tiltak for å videreutvikle og styrke beredskapsarbeidet i Asker.

Formannskapet skal også gå gjennom koronaordninger for lokalt næringsliv, den såkalte Askerpakke 3. 

På sakslisten står dessuten blant annet årsrapport 2020 for Asker kommune og årsrapport 2020 for finans og gjeldsforvaltning, temaplan næring, områdeplan for Rødtangen og vurdering av rettslige krav som følge av lekkasjer og andre feil ved Spikkestad kirke- og kultursenter (Teglen).

Ukens eneste andre politiske møte i Asker er klageutvalget (torsdag).

Bærum og Viken

I Bærum er det møte i hovedutvalg for barn og unge (tirsdag), hovedutvalg for bistand og omsorg (onsdag) og hovedutvalg for miljø, idrett og kultur (torsdag). Det er også møte i utvalg for samarbeid (tirsdag) og eierutvalget og ungdomsrådet (begge onsdag).

I Viken fylke er det møter i komité for finans, administrasjon og klima (mandag), flerkulturelt råd (tirsdag), forretningsutvalget (onsdag) og fylkesrådet (torsdag).

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.