Skip to main content

Rangert som mektig kvinne - nå blir hun sjef i Sandvika

NY SJEF: Elisabeth Heggelund Tørstad blir ny toppleder i Asplan Viak.

Elisabeth Heggelund Tørstad (53) skal fra 1. juli lede rådgiverne i Asplan Viak i Sandvika. Hun er tidligere rangert som en av Norges mektigste kvinner av Kapital.

Som Budstikka tidligere har omtalt, har Øyvind Mork gitt beskjed om at han gir seg. Etter 12 år i sjefsstolen mente han det var på tide å slippe nye krefter til.

Asplan Viak er et av Norges største rådgivende ingeniør- og arkitektfirmaer. 

LES OGSÅ: Gir seg etter 12 år

Blant mektige kvinner

Heggelund Tørstad er av Kapital blitt trukket frem som en av Norges mektigste kvinner. I 2014 rykket hun opp som konserndirektør for olje- og gass virksomheten i DNV GL, noe som var grunnlaget for plasseringen på 2017 listen over Norges mektigste kvinner.

Der hadde hun ansvaret for rundt 5.000 ansatte fordelt på 37 land.

Ved årsskiftet 2017 /2018 trappet hun ned fra sjefsstolen i oljedivisjonen for å lede en nyopprettet Digital Solutions organisasjon i selskapet.

Utad er Tørstad trolig mest kjent for at hun ledet den uavhengige granskningen av utblåsningsventilen på Deepwater Horizon- plattformen som gikk opp i flammer i 2010.

LES OGSÅ: Signerte kontrakt om bygging av nytt regjeringskvartal

Kjenner seg igjen

Den nye sjefen er utdannet cand.scient. i fysikk ved Universitetet i Oslo, og har i tillegg utdannelse som anleggsingeniør og bedriftsøkonom.

– Asplan Viak er et selskap som har et samfunnsengasjement og verdigrunnlag jeg kjenner meg godt igjen i og blir inspirert av, sier Heggelund Tørstad i en pressemelding.

Hun er opptatt av en bærekraftig samfunnsutvikling, og Asplan Viaks rolle i den.

– En bærekraftig samfunnsutvikling vil kreve nytenkning, ny bruk av teknologi og nye samhandlingsformer. Asplan Viak vil ta en aktiv rolle i denne utviklingen og arbeide tett med både kunder og andre samarbeidspartnere. Jeg gleder meg til å engasjere meg i dette arbeidet og videreutvikle dette spennende selskapet sammen med kompetente kollegaer, sier Elisabeth Heggelund Tørstad.

– Styret i Asplan Viak er svært fornøyd med at Tørstad har takket ja til å lede Asplan Viak. Det skjer mye spennende i vår bransje, og vi har store ambisjoner om å videreutvikle selskapet og sørge for at Asplan Viak er både konkurransedyktig og en attraktiv arbeidsplass for fremtiden, sier Ingelise Arntsen, styreleder i Asplan Viak.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.