Skip to main content

Rally går i arv

GODE RÅD: Pappa Kjell Gudim er en nestor i norsk bilsport, og har mange råd å gi datter Tonje (til venstre) og hennes venninne og kartleser Gretha Zogbaum før de starter i årets utgave av Rally Monte-Carlo Historique i denne grønne «bobla». FOTO: ARNE HERSTRØM
GODE RÅD: Pappa Kjell Gudim er en nestor i norsk bilsport, og har mange råd å gi datter Tonje (til venstre) og hennes venninne og kartleser Gretha Zogbaum før de starter i årets utgave av Rally Monte-Carlo Historique i denne grønne «bobla». FOTO: ARNE HERSTRØM

Rallyfrelst. Kjell (75) har kjørt Rally Monte-Carlo 17 ganger. Nå er datteren Tonje (49) klar for sin første tur til Rivieraen.

Rallyinteressen går i arv i familien Gudim.

- Jeg tok hastighetslisens i Sverige da jeg 19 år gammel, men året etter kom det første av fire barn, så det ble liksom ikke så mye tid til rally og bil en periode, kan du si. Jeg prioriterte "AS Familien", sier Tonje Gudim med et stort smil.

Hun er til daglig bilselger hos Møller Bil Asker og Bærum på Billingstadsletta. Vi møtte far og datter før NAF-løpet "Vinter challenge 2008", hvor begge stilte til start. Far i A-klassen med en 1965-modell Porsche 911, og Tonje i en strøken 1973-modell VW 1303 S. Foran begge lå en lang dag med et løp som gikk over 350 kilometer, med start og mål ved NAF-senteret i Sandvika.

- Da far var aktiv og kjørte rally som verst, var det eneste jeg opplevde i forbindelse med Rally Monte-Carlo, å vinke til far på start utenfor KNA-hotellet i Oslo. Dett var dett, men nå gleder jeg meg skikkelig til selv å kjøre fra start i København torsdag 31. januar, og gjennom hele Europa ned til Monte Carlo. Det har jeg nemlig aldri gjort tidligere, sier Tonje, som skal ha med seg sin venninne Gretha Zogbaum (49) som kartleser.

Så bryter far selv inn i samtalen, for å fortelle at da Tonje var liten, lå hun bak oppe på hattehyllen i fars Porsche når de var på tur, for da ble hun ikke bilsyk.

- Bilsyk blir jeg faktisk ennå, men ikke når jeg kjører selv, legger Tonje til.

Gleder seg

Både Tonje og Gretha gleder seg stort til å ta fatt på Rally Monte-Carlo Historique, og fra København neste torsdag får de følge av 20 norske lag til.

- Sommerfugler i magen har vi begge, men inne i bilen har vi det både hyggelig og moro. Humør mangler heller ikke hos oss, skjønner du, sier Tonje, mens Gretha nikker bekreftende, og begge har snakketøyet i orden.

- Mest skremmende blir nok selve starten. Men kommer vi oss vel ut av København er det ingen som ser oss, og da kan vi slappe av litt mer, sier Tonje i en noe alvorlig tone. Billøpet i NAF-regi var en grei gjennomkjøring for Tonje og Gretha før det store billøpet, men resultatlisten ga et tydelig svar. De, eller skal vi si den, gamle er eldst. Kjell ble nummer fem i klasse A med 587 sekundprikker, Tonje og Gretha nummer seks i klasse C2 (nybegynnere) med 605 sekundprikker. Løpet, som Aasmund Kleve hadde nok en gang hadde vellykket regi av, ble vunnet av Nesøya-mannen Rolf Lie med 244 prikker.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.