Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Raggens pappa er død

SOSIALT KRAFTSENTER: Den tidligere direktøren i Kommunalbanken, Stein Bendixen er død. Hvert år samlet han mange hundre mennesker for å feire sin avdøde vorsteher Raggen på Ramstad gård. Bildet er fra festen i 2011. FOTO: ANETTE ANDRESEN

I over 40 år trommet han sammen flere hundre mennesker på Ramstad gård for å feire sin for lengst døde vorsteher Raggen. Nå er den tidligere finanstoppen Stein Bendixen (79) død.

Avgåtte statsministre og nåværende statsministre, tv-personligheter, journalister, kunstnere, stortingspolitikere, høyesterettsadvokater, ordførere, gamle og nye venner.

Hvert år kom de, den 29. november, gjerne tre til fire hundre i tallet, til Ramstad gård i Bærum for å feire Stein Bendixens vorsteher Raggen.

Også den kulørte presse tok seg gjerne en tur for å dokumentere begivenheten.

At bikkja hadde avgått ved døden allerede sent på 80-tallet, la ingen demper på festlighetene.

– En fantastisk anledning til å invitere mange gjester jeg kjenner meget godt, enkelte til dels godt og andre mindre godt, sa den tidligere direktøren i Kommunalbanken til Budstikka før feiringen av Raggens 40-årsdag i 2013.

Alle ville komme på fest for Raggen

«Bli så lenge dere vil»

Antrekk var alltid mørk dress og lang kjole.

På menyen sto bløtkake og pizza.

I forkant var bøkene ryddet ut av hyllene og erstattet med vinglass. En egen fakkelgruppe hadde ansvar for å lyssette hagen og alleen som strakte seg fra Gamle Drammensvei og helt inn på gårdstunet.

PORTRETT: Tidenes partyfikser

I vindfanget sto vertskapet, Stein og hans kone Sidsel, og hilste gjestene personlig velkommen. Et håndtrykk, en klem, et hyggelig ord med inn i festen. Han hadde ingen problemer med å huske hvem alle var, hva alle het, hva de hadde snakket om i døren forrige Raggen-fest.

– Så hyggelig å se deg!

Blant de første som ankom var gjerne Kåre Willoch, allerede i femtiden, hvorpå han nøt en blå farris før han diskret forlot lokalet før trengselen ble så stor at det knapt var mulig å bevege seg mellom alle stuene.

Bisettelse 1. oktober

2016 skulle bli den siste festen for Raggen, for første gang orket ikke verten stå i døren og ta imot alle. I dag, 28. september, kom dødsbudskapet. «Kjæresten min i 48 år, vår kjære Stein Bendixen født 1. oktober 1938, døde fra oss i dag. Ramstad 25. september 2018.»

Stein Bendixen ble 79 år.

Han bisettes i Haslum krematorium, store kapell mandag 1. oktober klokken 14.30.

Stein Bendixens kone, Sidsel Ramstad, er informert om at Budstikka omtaler dødsfallet.

Les flere artikler