Skip to main content

– Rådyrkalv drept av løsbikkje

ILLE: Denne vesle rådyrkalven ble funnet drept hos Anne-Marie Eger på Skallum gård. Det vesle dyret var revet opp, trolig av en hund.
ILLE: Denne vesle rådyrkalven ble funnet drept hos Anne-Marie Eger på Skallum gård. Det vesle dyret var revet opp, trolig av en hund.

Anne-Marie Eger fortviler. En rådyrkalv på Skallum er revet opp og drept av det hun mener er en løshund.

– Svigersønnen min fant det vesle dyret. Det er ikke mer enn to-tre dager gammelt og jeg er sikker på at det er en av de mange løsbikkjene som løper rundt her på Skallum som har revet det opp, sier Anne-Marie Eger til Budstikka.

LES OGSÅ: Løse hunder jager Høvik-rådyr

Det var fredag ettermiddag rådyrkalven, som skal ha to søsken og en mor i samme området, ble funnet inne på det populære turstedet mellom Bekkestua og Stabekk.

– Det må være hund

Eger er sikkert på at det er en hund som står bak.

– Her finnes det ikke rev eller gauper som kan ha gjort noe slikt. Gang på gang ber jeg hundeeierne om å holde dyrene i bånd, men de hører ikke etter. De sier de har full kontroll. Mange av dem svarer også ganske frekt når jeg ber dem om å passe hunden, forteller Eger som bor på Skallum gård.

– Det er veldig leit med den vesle rådyrkalven, den skal ikke ende livet sitt slik.

LES OGSÅ: Løshund rev i stykker rådyr

Dette sier Hundeloven

Ifølge Hundeloven er det alminnelig båndtvang i Norge fra 1. april til og med 20. august. I denne perioden skal hunden holdes i bånd eller være forsvarlig inngjerdet eller innestengt, slik at den ikke kan jage eller skade storfe, sau, geit, fjærfe, rein, hest eller vilt herunder viltets egg, reir og bo.

I Vestmarka er tiden for båndtvang utvidet til å gjelde frem til og med 20. september.

LES OGSÅ: Enige om utvidet båndtvang

Drevet av instinkt

– Husk at båndtvangen er innført ikke bare av hensyn til ville dyr, fugler eller beitedyr i skogen, men også av hensyn til deg og hunden din. En hund jager ikke et rådyr eller en sau fordi den er slem, men simpelthen fordi det er et nedarvet instinkt, og som hundeeier er det fryktelig å være vitne til at ens egen hund ender med å ta livet av for eksempel et rådyr, skriver Bærum kommune på sine hjemmesider.

LES OGSÅ: Krever GPS på hunden og båndtvang hele året

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.