Skip to main content

Prøver å hindre fiskedød

LENSER: Brannvesenet har lagt ut lenser på to steder i Sandvikselva.

En sterk lukt av tynner ligger over Sandvikselva ved Kirkerud-området. Brannvesenet legger ut lenser.

Utslippet i Sandvikselva ble oppdaget på Vøyenenga/Kirkerud, et par hundre meter fra Kirkerudbakken.

Det var de ansatte i Norsecraft i Skuiveien som kjente sterk tynner-lukt. På Sandvikselva lå det et tynt lag av film. De varslet brannvesenet i 09-tiden fredag morgen.

– Det er en sterk lukt av tynner. Vi har varslet politiet og kommunens forurensningsmyndighet, sier brannmester Helge Haaverstad i Asker og Bærum brannvesen.

LES OGSÅ: Nabo: – Den er veldig grå, skummelt grå

Legger ut lenser

Brannvesenet har lagt ut lenser, både under broen i krysset Bærumsveien/Skuiveien og ved Skuiveien 43. Lenger opp i elven er det ikke mulig å kjenne lukten eller se film på elven.

– Vi har gått langs hele strekningen. Ved nummer 39 ligger det film over hele elven. Lenger opp er det ingenting, opplyser brannmester Kristen Torp i Asker og Bærum brannvesen.

Mistenkte verksted

Tynner er en løsemiddelblanding som brukes for å gjøre lakk og maling mer flytende. Den brukes også til å rengjøre blant annet pensler med.

En stund mistenkte brannvesenet at utslippet kunne stamme fra et lakk- og karosseriverksted som ligger i området. De skal imidlertid ha opplyst til brannvesenet at de ikke har tynner på fat, og at utslippet derfor ikke kan stamme fra dem.

Politiets krimvakt ankom stedet ved 10-tiden. Også kildesporingsgruppen til Bærum kommune er koblet inn i saken.

LES OGSÅ: – Ansvarlige for fiskedød

Budstikka kommer tilbake med mer

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.