Skip to main content

Prøvde å svinge inn i E18-køen – ble hentet av politiet

DYR KJØRETUR: Her har politioverbetjenten hentet inn elbilen etter at sjåføren prøvde å svinge inn i det ordinære feltet da han oppdaget kontrollen.

Da elbilsjåføren oppdaget politikontrollen i kollektivfeltet, prøvde han å legge seg inn i E18-køen. Det gikk dårlig.

For andre dag på rad sto politiet plassert på E18 ved Gyssestad for å stoppe elbiler som benyttet seg ulovlig av kollektivfeltet. En elbilsjåfør svingte inn i køen da han oppdaget politikontrollen lengre frem, men ble likevel vinket inn. Sjåføren viste lite forståelse for politiets tilstedeværelse.

– Jeg skal av på neste avkjørsel og synes politiet kunne finne noe bedre å bruke tiden på, sier mannen, som ønsker å være anonym.

Størrelsen på det forenklede forelegget på 5.500 kroner hadde han heller ikke så mye til overs for.

– Summen står virkelig ikke i proporsjon til noe som helst, sukker han.

Politiet antyder at forbudet mot elbiler burde gjelde fra Asker

Forelegg for 99.000 kroner

Totalt 18 forenklede forelegg på 5.500 kroner ble skrevet ut i løpet av snaue to timer torsdag morgen. I tillegg ble en sjåfør anmeldt fordi han ikke ønsket å vedta forelegget.

– Tre av 19 biler var biler med fossilt drivstoff – resten var elbiler, sier politioverbetjent Finn Erik Grønli i trafikkorpset.

I utgangspunktet var det meningen at kontrollen skulle bemannes med to personer. Men på grunn av et annet oppdrag var det bare en fra politiet som ble stående på stedet.

– Hadde vi vært flere, så kunne vi tatt dobbelt så mange. Det er nesten utømmelig, fortsetter Grønli.

– Det er litt merkelig at man synes det er greit å betale 5.500 kroner. Det er mye penger, men det får være opp til hver enkelt, legger han til.

Ruter: Jubler over at kollektivfeltet på enda en E18-strekning blir uten elbiler i morgenrushet. 

– Jeg er helt sjokkert

Onsdag slapp en kvinnelig sjåfør unna fordi politioverbetjenten på stedet var opptatt med å gi en annen sjåfør et forenklet forelegg. Hun hevdet at hun ikke hadde fått med seg at det nå er krav om at elbiler må ha minst én passasjer for å kjøre i kollektivfeltet på E18 fra Holmen. Hun er ikke den eneste som hevder dette.

– Jeg visste ikke om dette og er helt sjokkert over at jeg har fått en bot på 5.500 kroner. Jeg trodde det gjaldt fra neste avkjørsel, sier en av mennene som ble stoppet torsdag morgen.

Politioverbetjent Finn Erik Grønli mener bilistene nå bør ha fått med seg regelendringen.

– Det er tydelig skiltet. I tillegg er det skrevet mye om det. Vi har gjort så godt vi kan for å få informasjonen ut, sier Grønli, som mener bestemt at uvitenhet er en dårlig unnskyldning.

– Den informasjonen som står langs veien plikter man å rette seg etter. Det er ditt ansvar som sjåfør å få med deg de tingene – hvis ikke risikerer du å møte politiet, fastslår han.

Les flere artikler