Skip to main content

Privat seremoni i Bryn kirke for 13-åringen fra Lommedalen

BÆRES UT: Båren til den 13 år gamle jenta fra Lommedalen blir båret ut fra kirken etter bisettelsen.

Venner og familie tok avskjed med den 13 år gamle jenta fra Lommedalen i Bryn kirke tirsdag formiddag.

Rundt 40–50 mennesker var samlet om den nærmeste familien under seremonien i Bryn kirke klokken 12. Begravelsen var ikke annonsert på forhånd. Pressen, som ble varslet av morens advokat halvannen time i forveien, ble bedt om å vise en «mild tilstedeværelse» og unngå at de nærmeste ble identifisert på bilder.

 

BISETTES: Den 13 år gamle jenta som ble funnet død i Valdres nyttårsaften, bisettes i Bryn kirke tirsdag.

Da vi kom frem, ble pressen møtt av en representant fra Jølstad Begravelsesbyrå, som opplyste om at familien ikke ønsket media tilstede i kirken. Han leverte en skriftlig melding på vegne av familien, hvor de ba om at media holdt respektfull avstand til de sørgende både når de gikk inn og ut, og at «ingen blant avdødes familie, slekt eller venner ønsker å svare på spørsmål eller på noen måte bli kontaktet av journalister i tilknytning til seremonien».

Det var så vidt vi kunne se ingen offisiell representasjon fra skole eller kommune for øvrig til stede.

LES OGSÅ: Far til død 13-åring i utlandet – står uten bistandsadvokat

Til Steinsskogen gravlund

Etter nesten en time ble dørene åpnet. Bak sogneprest Knut Grønvik fra Lommedalen ble kisten båret av 13-åringens mor og tre andre i nærmeste familie. Bak fulgte familie og venner som hadde kranser og blomster med ut fra kirken, og som ble lagt i bilen sammen med kisten. Det lille begravelsesfølget kjørte stille fra Bryn til Steinsskogen gravlund.

Det er nå nesten to uker siden den tragiske nyheten kom ut om at den 13 år gamle jenta fra Lommedalen var funnet død på familiens hytte i Valdres. På grunn av den avdødes tilstand, hun var svært avmagret, ble moren straks siktet for grov omsorgssvikt med døden til følge.

LES OGSÅ: – Vil prøve å komme tilbake til det normale – Vil prøve å komme tilbake til det normale

LES OGSÅ: Tre team rykker inn etter 13-åringens dødsfall  

Vil bli avhørt

Moren ble først innlagt på psykiatrisk sykehus, men stilte sist uke i Gjøvik tingrett for å avgi forklaring i et fengslingsmøte som endte med at hun ble løslatt, siden retten mente det ikke er bevisforspillelsesfare. Formelt politiavhør har ennå ikke skjedd.

LES OGSÅ: Forsvarer: – Tror siktelsen forsvinner med etterforskningen

Hennes forsvarer Aasmund Olav Sandland var ikke til stede i begravelsen.

– Hun ønsker å benytte seg av retten til å gå i avhør, men det må bli når det har roet seg litt, skriver Sandland i en sms til Budstikka.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.