Skip to main content

Prisen på Asker- og Bærum-boliger har økt med 1.710 kroner i døgnet

NYTT HJEM: – Vi er veldig fornøyde og tenker vi har kjøpt et hus hvor vi kan bo i mange år fremover, med plass til barn og annet som hører med, smiler Monique Lier Nes og Magnus Nørstebø fra sitt nye hjem på Jar.
NYTT HJEM: – Vi er veldig fornøyde og tenker vi har kjøpt et hus hvor vi kan bo i mange år fremover, med plass til barn og annet som hører med, smiler Monique Lier Nes og Magnus Nørstebø fra sitt nye hjem på Jar.

Boligene i Asker og Bærum er blitt 1.710 kroner dyrere hver dag de siste 12 månedene. I snitt.

For denne prisstigningen alene kan du kjøpe deg en treroms leilighet i Storgata i Hammerfest.

– Det er jo helt vanvittig. Vi føler oss veldig heldige som har klart å komme inn på dette markedet i det hele tatt, sier Magnus Nørstebø fra Lommedalen og Monique Lier Nes fra Hosle.

Etter halvannet års boligjakt med flere titall prospekter, visninger og budrunder, landet samboerparet trygt i egen bolig i Idrettskroken på Jar like før jul.

LES OGSÅ: Aldri vært dyrere å kjøpe bolig i Asker og Bærum enn nå

Tøft marked

– Det er et tøft marked der ute. Vi har vært med på flere budrunder hvor vi ikke har hatt en sjanse. Én gang havnet prisen 1,3 millioner over takst. Men vi bestemte oss tidlig for ikke å pådra oss for mye gjeld, og har tapt mange budrunder på boliger vi er glad vi ikke sitter med nå, smiler 28-åringene.

For plutselig dukket drømmeboligen opp.

– Vi er veldig fornøyde og tenker vi har kjøpt et hus hvor vi kan bo i mange år fremover, med plass til barn og annet som hører med, smiler Monique.

LES OGSÅ: Ap vil arrangere bolig-lotteri i Asker

624.000 dyrere på ett år

Realitetene i markedet de forteller om gjenspeiles i helt fersk statistikk bak Budstikkas Boligbørs:Boligprisene i Asker og Bærum nådde 45.000 kroner i snitt i fjerde kvartal.

Det er 2.000 kroner (5 prosent) mer enn kvartalet før – og 5.200 kroner (13 prosent) mer enn for 12 måneder siden.

LES OGSÅ: Boligekspert: Slik vil boligprisene stige neste år

For en gjennomsnittsbolig på 120 kvadratmeter innebærer disse tallene en prisvekst fra knapt 4,8 millioner i fjerde kvartal 2014 til 5,4 millioner i fjerde kvartal 2015 – opp 624.000 kroner.

For dette kan du kjøpe deg en treroms leilighet med «bra standard, integrerte hvitevarer og flislagt bad» i Storgata midt i hjertet av oljebyen Hammerfest.

PÅ TOPP: Boligene i Asker, som her i Vollen, har økt mest i pris – opp 6 prosent fra tredje til fjerde kvartal, og hele 16 prosent de siste 12 månedene.
PÅ TOPP: Boligene i Asker, som her i Vollen, har økt mest i pris – opp 6 prosent fra tredje til fjerde kvartal, og hele 16 prosent de siste 12 månedene.

Prisrekord i begge kommuner

Det er satt prisrekorder med solid margin for alle boligtyper i begge kommuner. Sterkest har veksten vært i Asker – opp 2.300 kroner (6 prosent) de siste tre månedene, og 5.500 kroner (16 prosent) fra året før.

Ingen så den kraftige prisøkningen komme. Opp 3–4 prosent var tipset til flere eksperter Budstikka snakket med for ett år siden.

LES OGSÅ: Julefreden har senket seg over boligmarkedet: Billigste bolig 1,6 mill – dyreste 32 mill

Måtte dobbeltsjekke tallene

Sjeføkonom Roger Bjørnstad i Samfunnsøkonomisk Analyse, som utarbeider statistikken til Boligbørsen, kommenterer de høye tallene slik:

– Prisveksten i Asker og Bærum var svært høy i fjerde kvartal, og en del høyere enn Eiendom Norges statistikk. Men vi har dobbeltsjekket tallene, og de faktiske omsetningsverdiene er så høye, sier Bjørnstad.

LES OGSÅ: Boligprisene vil fortsette å øke i 2016

– Tallene i statistikken svinger imidlertid en del fra kvartal til kvartal. Sammenligner vi fjerde kvartal i 2015 med samme periode året før, så var prisveksten på hele 13 prosent. Men fjerde kvartalstallene for 2014 var trolig noe lave, og kanskje er tallene for 2015 noe høye. Prisveksten i 2015 var 9,9 prosent, og det er et tall jeg tror på, sier Bjørnstad.

LES OGSÅ: – Det er den dyreste eiendommen som er omsatt i Heggedal

Toppen ikke nådd

– Og hva med 2016, er toppen nådd?

– Nei, vi skal nok videre opp. Jeg tror på en prisvekst i Asker og Bærum på 6–7 prosent.

– Det er dårlig nytt. Jeg har mange kompiser jeg gjerne skulle sett at kom seg inn i egen bolig. Spesielt de som er fra Bærum, sier Magnus Nørstebø.

LES OGSÅ: Oppussingsobjekt solgt for 2,3 millioner over takst

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.