Skip to main content

Prisbelønnet Koht for syk til rød løper: – Jeg hadde jo så lyst til å komme inn med en rullator med strass.

Christine Koht fra Vakås er en velkjent sceneartist. Nå er hun også kjent for å ha gitt hverdagen med kreft et ansikt, og for det har hun fått Årets forbilde-prisen fra Se og Hør. 

Foto: ULF HANSEN

Se og Hørs kjendisgalla manglet ett trillrundt fjes da prisen Årets forbilde ble delt ut søndag kveld. Moren Kirsten Koht (75) tok imot prisen på hennes vegne.

Christine Koht (52) er fortsatt for syk til å stråle i glitrende gevanter på den røde løperen – slik TV-publikummet er vant til å se programlederen og komikeren. 

Formidler fra sykesengen

Men fra diverse sykesenger – hvor hun kjemper mot kreftsykdommen – har hun holdt kontakten med det norske folk. Hun har vist frem sitt nye fjes, oppblåst av medisiner. I forrige uke tok hun seerne i sosiale medier med på den lange veien til Rema 1000 ved Sunnaas sykehus – med rullator – og til 1.900 jublende Facebook-kommentarer. 

Per video takket Koht for prisen. Hun felte en tåre, og fortalte at hun egentlig veldig gjerne skulle vært i salen med de andre kjendisene. 

– Jeg hadde jo så lyst til å komme inn med en rullator med strass og en sånn på hodet, sa hun, og viste frem en diger blomsteroppsats. 

I tillegg grep hun anledningen til å sende en takk til moren sin – og en til sin kone, Pernille Rygg. 

– Jeg vet ikke om jeg er blitt klokere, men det som skjer når man blir veldig syk, er at man kjenner enorm omsorg. Jeg har aldri elsket deg høyere enn nå, sa hun i videoklippet på Seher.no

– Utstråler positiv energi

Juryen begrunnet prisen med Kohts åpenhet. 

Åpenhet er en viktig verdi, og årets prisvinner viser at utfordringene rundt kreft hverken bør forties eller gjemmes bort. Årets forbilde har i stedet vist at selv det verste man kan gjennomgå – også kan brukes til noe positivt. Både for seg selv og for alle oss andre. Prisvinneren er sprudlende og utstråler positiv energi – selv når dagene er som mørkest og motbakkene er tyngst.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.