Skip to main content

Prinsessen besøker makten

Prinsesse Ingrid Alexandra fyller 18 år 21. januar.

Prinsesse Ingrid Alexandra fyller 18 år 21. januar. 

Foto: Lise Åserud/Scanpix

I forbindelse med sin myndighetsdag besøker prinsesse Ingrid Alexandra de tre statsmaktene, Stortinget, Høyesterett og regjeringen. 

I løpet av noen formiddagstimer 20. januar vil prinsesse Ingrid Alexandra besøke både Stortinget, Høyesterett og Statsministerens kontor dagen før bursdagen sin, melder Slottet. 

Besøket arrangeres i forbindelse med prinsessens myndighetsdag 21. januar, da videregåendeeleven fyller 18 år. På Stortinget vil hun få en orientering om nasjonalforsamlingens arbeid av stortingspresident Masud Gharahkhani. 

Møter Støre

I Høyesterett vil prinsessen få kunnskap om domstolens virksomhet av høyesterettsjustitiarius Toril Marie Øie og hun vil møte statsminister Jonas Gahr Støre og representanter fra regjeringen ved Statsministerens kontor, der hun får en orientering om arbeidet i regjeringen og departementene.

Prinsesse Ingrid Alexandra besøkte Rena leir 20. november i fjor.

Prinsesse Ingrid Alexandra besøkte Rena leir 20. november i fjor. 

Foto: SVEN GJ. GJERULDSEN, DET KONGELIGE HOFF

På selve bursdagen, fredag 21. januar, vil prinsessen motta gjester fra det offisielle Norge på Det kongelige slott, heter det videre. 

Utsatt feiring

Den offisielle feiringen av prinsessens bursdag er blitt utsatt på grunn av smittesituasjonen og koronarestriksjonene.

Det er også planlagt at regjeringen skal ha en markering av tronarvingen i forbindelse med myndighetsdagen. Men begge feiringene er utsatt på ubestemt tid.

Prinsesse Ingrid Alexandra ble konfirmert i 2019.

Prinsesse Ingrid Alexandra ble konfirmert i 2019. 

Foto: Lise Åserud / Scanpix

Prinsesse Ingrid Alexandra ble født på Rikshospitalet i Oslo 21. januar 2004 og er vokst opp på Skaugum i Asker. Prinsessen er nummer to i arverekken, etter sin far kronprins Haakon.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.