Skip to main content

Populært med parkeringsapp

NY FREMTID: Det er stor økning ved å betale parkeringsavgiften via app. Bare i Bærum er det fra 2012 til 2013 økt med svimlende 203 prosent, mens det i Asker er det økt med 105 prosent. Appen kan brukes både ved de kommunale parkeringsplassene i Asker og Bærum og de største private aktørene.
NY FREMTID: Det er stor økning ved å betale parkeringsavgiften via app. Bare i Bærum er det fra 2012 til 2013 økt med svimlende 203 prosent, mens det i Asker er det økt med 105 prosent. Appen kan brukes både ved de kommunale parkeringsplassene i Asker og Bærum og de største private aktørene.

Mobilbetalt parkering tar av i både Asker og Bærum. Bare i Bærum økte bruken av parkeringsapp med over 200 prosent det siste året.

Ferske tall fra EasyPark viser at antallet mobilbetalte parkeringer via sin app har steget svimlende 203 prosent i Bærum og 105 prosent i Asker på bare et år.

– Spesielt Bærum kommunene fortjener nå et rykte der innbyggerne omfavner ny og praktisk teknologi. Fra fjerde kvartal i 2012 til fjerde kvartal i 2013 steg bruken av EasyParks app for mobilbetalt parkering med imponerende 203 prosent, opplyser daglig leder i EasyPark Norge, Christian Sæterhaug.

Ifølge EasyPark økte antall mobilbrukere totalt i Bærum fra 6.615 i 2012 til 10.432 i 2013 (økning på 58 prosent). Av disse hadde 2.103 installert appen i 2012, mens tallene for 2013 var 6.373, (økning på 203 prosent).

For Asker er tilsvarende tall 2.740 mobilbrukere i 2012 til 3.569 i 2013 (økning på 30 prosent). Av disse hadde 1.018 installert appen i 2012 mot 2.89 i 2013 (økning på 105 prosent).

– EasyPark er ikke et parkeringsselskap, men en betalingsløser. Vi leverer kun en mobiltjeneste for motorister. På vår kundeliste står blant annet Asker- og Bærum kommuner og to av de største private parkeringsselskapene her i landet, EuroPark og Q-park, med deres aller fleste parkeringsplasser på gateplan. Appen kan brukes på tvers av parkeringsselskapene. Hver gang du bruker den, får du en e-post, forklarer Sæterhaug.

LES OGSÅ: Vil konkurrere om parkering

Reduserer risiko

Sæterhaug forteller videre at den gjennomsnittlige bruken av EasyPark sine tjenester har steget med 58 prosent i Bærum og 30 prosent i Asker.

– Det er gledelig å se at så mange har begynt å bruke vår parkeringsapp. I tillegg ser vi en generell økning i vår tjeneste totalt, hvilket også innebærer sms-tjenesten og parkofonen. Sistnevnte er tjenester som egner seg dersom du ikke har en smarttelefon. Men, legger Sæterhaug til.

– Appen er gratis, men hver gang du betaler p-avgift elektronisk legger vi på 15 prosent. Men til gjengjeld betaler du kun for akkurat den tiden du har stått parkert, hverken mer eller mindre. Det er ikke unormalt at du overbetaler så mye som 30 prosent. Men dette får du altså igjen når du logger deg ut av parkeringen igjen. Du sparer penger og du reduserer risikoen for bøter, sier Sæterhaug.

Han mener at du med appen aldri trenger å bekymre deg for om du har med mynt eller betalingskort. Det eneste du trenger er en telefon.

– Via enkle tastetrykk betaler du for parkeringen, og du avslutter når du setter deg i bilen. Du kan til og med forlenge parkeringstiden fra der du måtte befinne deg, noe som er praktisk dersom du sitter i møte eller blir forsinket. Når du betaler med telefonen, kontrollerer parkeringsbetjenten via bilens registreringsnummer at parkeringsavgiften er betalt, opplyser daglig lederen i EasyPark.

LES OGSÅ: Vil konkurrere om parkering

Rimeligere

I takt med at mobilbetalingen vokser, vil antallet fysiske betalingsautomater sakte, men sikkert reduseres.

– Digital innsamling av parkeringsinntektene er langt rimeligere enn tradisjonell mynt- og kortbetaling. Risikoen for hærverk, tyveri og driftsstopp er fraværende. I tillegg er det bedre for miljøet da det ikke lenger er behov for papirbilletter, forteller Sæterhaug.

LES OGSÅ: Vil konkurrere om parkering

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.