Skip to main content

Poppe-film med suksess i Montreal

Manusforfatter Harald Rosenløw Eeg, regissør Erik Poppe, produsent Finn Gjerdrum, skuespiller Lauryn Canny og skuespiller Mads Ousdal.
Manusforfatter Harald Rosenløw Eeg, regissør Erik Poppe, produsent Finn Gjerdrum, skuespiller Lauryn Canny og skuespiller Mads Ousdal.

Jar-mannen Erik Poppe har vunnet prestisjefylt filmpris for «Tusen ganger god natt».

Filmen har vunnet juryens Grand Prix under filmfestivalen i Montreal.– Jeg er helt ør i hue, har vondt i magen og er lykkelig. Sjokket har satt seg i magen. Tidligere i kveld hadde jeg en lengre samtale med Juliette Binoche som for tiden befinner seg på innspilling i Berlin. Hun var like spent på utfallet av kvelden som vi har vært, og skulle gjerne vært til stede. Hun sitter nå i Berlin og venter på telefon fra meg, sa Erik Poppe i en kommentar natt til tirsdag norsk tid.

Les også: Hollywood ønsker Poppe

Filmen fikk også hederlig omtale fra den økumeniske juryen, meldte Norsk filminstitutt natt til tirsdag.

Les også: Poppe vant filmkritikerprisen


«Tusen ganger god natt» handler om krigsfotografen Rebecca (Juliette Binoche). Hun blir alvorlig skadet på en jobb i Kabul. Hjemme er familien lei av usikkerheten rundt hennes arbeid, og stiller Rebecca et ultimatum – jobben eller familien.
Nicolaj Coster- Waldau, kjent fra «Game of thrones», spiller Rebeccas ektemann.

Filmens er Poppes mest personlige film.
Han har selv arbeidet som fotograf i konfliktområder på 1980-tallet.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.