Skip to main content

Politisk møte om Slemmestad-utbygging i ferien

Fabrikktomta i Slemmestad skal bebygges med boliger. De gamle fabrikksiloene sees bak.

Illustrasjon: Asplan Viak

Formannskapet i Røyken skal torsdag kveld, i et ekstraordinært møte, ta stilling til viktige punkter i den kommende Slemmestad-utbyggingen

I det politiske møtet er høydene på de kommende husene på Vaterland i Slemmestad et av de mest sentralene temaene. Vaterland er navnet på Slemmestad sentrum, der blant annet Sekkefabrikken ligger, se kart nedenfor.

Ifølge Røyken og Hurums Avis er formannskapet innkalt til et ekstraordinært møte torsdag kveld. Politikerne kommer sannsynligvis til å vedta at planen skal legges ut på offentlig høring.

Rådmannen har imidlertid lagt frem en innstilling med 19 punkter som han mener politikerne må avklare først. Et av punktene er byggehøyder:

– Formannskapet må være tydelige på hvilke føringer som skal gjelde for utbyggingen, skriver rådmannen, ifølge avisen.

Les mer: «Rett» fylke ga ja til storutbygging

Stadig ny informasjon

Rådmannen viser til at områdeplanen, allerede vedtatt av kommunestyret, sier at gjennomsnittshøyden ikke skal være mer enn 15 meter. Rådmannen ber nå formannskapet være tydelige på reglene om byggehøyder.

Saken skulle egentlig ha vært behandlet tidligere i sommer, men utbygger Slemmestad Brygge AS har stadig kommet med nye dokumenter i saken, ifølge Røyken og Hurums Avis.

Områdeplanen legger til rette for hele 1.300 nye boliger i fremtidens Slemmestad, som inkluderer området oppe ved Rortunet kjøpesenter. Bygging kan være i gang i 2022/2023. Budstikka har i flere artikler omtalt skepsis til planene, i hovedsak knyttet til køer og trafikkbelastning på veiene.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.