Skip to main content

Politimesteren presser Elixia til å fjerne reklame

HENGER OPPE: Plastlaminerte plakater med et tilbud for 10. og 11. januar hang fortsatt oppe i Skogveien på Stabekk onsdag. FOTO: KARL BRAANAAS
HENGER OPPE: Plastlaminerte plakater med et tilbud for 10. og 11. januar hang fortsatt oppe i Skogveien på Stabekk onsdag. FOTO: KARL BRAANAAS

I et brev til treningskjeden Elixia sentralt presiserer politimester Torodd Veiding forbudet mot reklameplakater langs veiene i Asker og Bærum.

Brevet er sendt i kjølvannet av Budstikkas sak om at treningskjeden har som strategi å henge opp sitt budskap langs veiene i Asker og Bærum.

I et intervju med Budstikka sist uke sa Elixia-direktør Ståle Angel at kjedens praksis ikke ble rammet av politivedtektenes forbud.

– Nei, jeg føler ikke at vi er der, vi har ikke hatt problemer med politiet, svarte Angel den gang.

Les også: Fritt frem for å bryte reklameforbudet

Fjerner all tvil

I brevet fra politiet til Elixia datert 6. januar skriver Veiding at politiet har blitt kjent med at kjeden skal ha hengt opp reklameplakater langs veiene i politidistriktet.

"Vi ønsker med dette å presisere at det både i Asker og Bærum kommuner er forbudt å henge opp plakater eller lignende på eller i umiddelbar nærhet av offentlig sted, med mindre politiet har gitt tillatelse, jf. politivedtektene § 18 for hhv. Asker og Bærum kommuner. Overtredelse av politivedtektene kan medføre straff i medhold av politiloven § 30 nr. 4".

Hva synes du om politimesterens engasjement? Si din mening!

I brevet signaliserer politimesteren også at kjeden vil få problemer med å få politiets tillatelse til å henge opp plakater.

– Til orientering vil politiet føre en meget streng praksis når det gjelder eventuell tillatelse, skriver Veiding.

Les også: - Elexia har aldri hatt politi-trøbbel

– Forebyggende

Tanken bak brevet er at politimesteren nå ønsker at det ryddes opp i denne praksisen.

– Dette temaet har vært en sak for oss siden i høst. Vi har også hatt møter med kommunen om det rett før jul. Etter at vi leste Budstikka bestemte vi oss for å sende et brev slik at de er 100, sier Veiding.

Hans poeng er å forebygge.

– Hva forventer du av Elixia nå?

– At de forstår regelverket. Jeg regner med at de er et seriøst selskap og skjønner dette, avslutter politimesteren.

Ønsker ikke å svare

En runde i Bærum onsdag avslørte at det fortsatt henger plakater oppe. I Skogveien kunne vi lese om rabatter avhengig av kundens vekt, og på Stabekk sto en pall med en stor plakat tett oppe i en rundkjøring.

Administrerende direktør Ståle Angel er onsdag kontaktet av Budstikka både på e-post og via telefon.
På e-post stilte vi disse spørsmålene:

– Hvordan tolker Elixia brevet fra politimesteren?

– Fører klargjøringen til at Elixia vil endre praksis?

– På en runde Budstikka tok i Bærum onsdag 12. januar fant vi fortsatt plakater fra Elixia. Hvordan forklarer du dette?

Les også: Knalltøff kundekamp for treningssentrene

- Ingen kommentar

Ved 16-tiden traff vi Angel på telefon, uten at han hadde besvart e-posten.

– Jeg har ikke sett noen e-post og kjenner ikke til noe brev fra politiet. Mitt svar er uansett ingen kommentar, sier administrerende direktør Ståle Angel til Budstikka.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.