Skip to main content

Politileder fengslet i narkotikasak

HASJPLATER: Fem slike plater a 200 gram er en kilo. Mannen i 40-årene har erkjent oppbevaring av 80–90 kilo.
HASJPLATER: Fem slike plater a 200 gram er en kilo. Mannen i 40-årene har erkjent oppbevaring av 80–90 kilo.

En profilert politimann i Oslo politidistrikt er siktet for grov korrupsjon i saken hvor en Bærums-mann har erkjent befatning med et større parti hasj.

Polititjenestemannen i 50-årene har i en årrekke har vært en høyt betrodd og profilert skikkelse i Oslo-politiet.

– Polititjenestemannen ble pågrepet mandag og fremstilt for varetektsfengsling. Han er fengslet for fire uker, siktet for grov korrupsjon, sier Liv Øyen, leder for etterforskningsavdelingen Østlandet i Spesialenheten for politisaker.

Hun sier at Spesialenheten står foran en omfattende og langvarig etterforskning.

Budstikka vet at pågripelsen av politimannen ble utløst av etterforskning av en stor narkotikasak der en 47-åring fra Bærum skal stå sentralt. Så langt er seks personer siktet i saken som skal omfatte flere hundre kilo hasj.

LES OGSÅ: Innrømmer over 80 kilo hasj

– Dette er meget alvorlig, og fryktelig trist, sier politimester Hans Sverre Sjøvold i Oslo i en pressemelding.

– Etterforskningen ledes av Spesialenheten for politisaker, og vi må henvise dit for mer informasjon i saken, sier politimesteren.

Nekter straffskyld

Spesialenheten ønsker ikke å si noe om grunnlaget for siktelsen mot politioverbetjenten. Etter det Budstikka har grunn til å tro, har siktelsen mot politimannen sitt grunnlag i forklaringer fra andre siktede i saken.

– Vi vil nå gjennomføre etterforskning og belyse saken for å bekrefte eller avkrefte mistanken, sier Øyen.

LES OGSÅ:

Hun presiserer at Spesialenheten per i dag kun ar én person siktet for grov korrupsjon, nemlig polititjenestemannen i 50-årene.

Foreløpig er ingen siktet for å ha bestukket politimannen eller på annen måte medvirket til korrupsjon.

Budstikka har ikke lykkes i å komme i kontakt med politimannens forsvarer, advokat Jens Ove Hagen. Til VG sier advokaten:

– Han sitter der i avhør som en erfaren politimann. Det er klart at han er dypt fortvilet over de anklagene han nå må kjempe mot. Han tar stor avstand fra det han er anklaget for i siktelsen, og har i avhør benektet at det han er anklaget for er riktig.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.