Nominasjonskomiteen i Bærum MDG har lagt frem sin innstilling til neste år kommunevalg i Bærum.

Med seg på listen har Schei fått med seg Rasmus Hansson, tidligere stortingsrepresentant for MDG. Han har sagt seg villig til å være med i Bærums-politikken. Hansson står som nummer fem på listen.

Hansson, som bor ved Muren i Bærumsmarka, var MDGs første stortingsrepresentant i forrige stortingsperiode. Han toppet partiets liste i Akerhus ved valget sist høst, men fikk ikke en ny periode på Stortinget. Det fikk i steden listetoppen fra Oslo, Une Aina Bastholm.

Ved siden av at Nikki Schei tar også Signe Bakke Johannessen (26) gjenvalg, hun står som nummer to på listen. Partiet har i dag tre plasser i kommunestyret.

LES OGSÅ: Rasmus Hansson gir seg som nasjonal talsperson i MDG

Strålende fornøyd

– Vi er strålende fornøyde med å ha så mange dyktige kandidater som ønsker å arbeide med grønn politikk i Bærum, sier nominasjonskomiteens leder Liv Baggerånås i en pressemelding.

– Verden har vedtatt svært krevende bærekraftsmål og klimautslippene må drastisk ned. De Grønne mener dette er en kjempemulighet for Bærum. Dette er beskrevet i et programutkast bygget opp omkring 14 bærekraftsmål for Bærum, som igjen er basert på FNs bærekraftsmål.

1. Nikki Schei (56), 2. Signe B. Johannessen (26), 3. Kim Zimmer (64), 4. Margareth Bentsen (65), 5. Rasmus Hanson (64), 6. Ingri Zeiner-Henriksen (59), 7. Jørn Strømholm (55) og 8. Hans Rugset (47).

LES OGSÅ: MDGs Rasmus Hansson: – Nå skal jeg rydde i skjulet