Skip to main content

Politikere ut på tur

Asker kommune er inne på eiersiden av Drammen havn, som har satt rekord med mottak av nærmere 70.000 biler hittil i år.

Asker kommune er inne på eiersiden av Drammen havn, som har satt rekord med mottak av nærmere 70.000 biler hittil i år.

Foto: FORD

Asker formannskap drar på tur «utenriks» denne uken.

Mandag er det felles seminar med formannskapene i Drammen og Lier i Drammen havn med informasjon om planer for havneutvidelse. Trolig ukjent for mange har Asker en eierandel i Drammen havn, og ordfører Lene Conradi er medlem av havnerådet.

Tirsdag og onsdag er formannskapet på Ramme fjordhotell i Hvitsten i Vestby kommune for blant annet foredrag om lederutvikling, «Halvveisrefleksjon av struktur og samarbeid» og foredrag om maleren Oda Krohg (1860-1935).

Formannskapet har også ordinært møte i Asker rådhus tirsdag. Blant sakene er søknader om forskudd på spillemidler, utvikling av Dikemark og omdanning av Vestfjorden avløpsselskap (Veas) til aksjeselskap. 

Det er ikke andre politiske møter i Asker denne uken.

I Bærum er det møter i alle de tre politiske hovedutvalgene: barn og unge (tirsdag), bistand og omsorg (onsdag) og miljø, idrett og kultur (torsdag). Blant sakene er kommunedirektørens forslag til budsjett og økonomiplan 2022–2025 og langsiktig driftsanalyse og investeringsplan 2021–2040.

Det er også møter i utvalg for samarbeid (tirsdag), eierutvalget (onsdag) og planutvalget (torsdag). 

Mobbing på videregående

I Viken fylke er det møter i en rekke komiteer. Utdanningskomiteen skal mandag blant annet se på tiltak mot mobbing etter fremleggelsen av «Tilstandsrapport for videregående opplæring i Viken fylkeskommune». De offentlige videregående skolene i Asker og Bærum kom godt ut med lave mobbetall. Unntaket var Bleiker, som havnet helt nede på 55. plass av de 58 skolene. 

– Skoler med høye mobbetall blir fulgt tett og godt opp, skriver fylkesrådsleder Tonje Brenna (Ap) i saksinnstillingen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.