Skip to main content

Politiet tester nytt helikopter - ligger over Bærum

Politiet har fått nytt helikopter. Søndag kveld lå det over østre deler av Bærum og testet utstyr.

- Det er ikke noe mer dramatisk enn at et nytt helikopter blir testet. Blant annet følger det politibåten, forteller operasjonsleder Per-Ivar Iversen ved 22.30-tiden søndag.

De nye helikoptrene av typen Leonardo AW169 kan ta med seg seks godt utstyrte og bevæpnede mannskaper fra for eksempel beredskapstroppen, eller åtte hvis man ikke skal fly langt.

– Dette øker beredskapen med tanke på å kunne bekjempe terror, sa justisminister Jøran Kallmyr (Frp) til NTB da helikopeter ble presentert i begynnelsen av juni.

Justisministeren understreket at helikoptrene også vil være viktig for politiets daglige arbeid, blant annet ved leting etter ettersøkte personer.

– Det viktigste er at helikoptrene får økt rekkevidde, og også en transportevne. Men i tillegg er de proppfulle av helt moderne utstyr. Det blir ikke enkelt å stikke av fra dette helikopteret hvis du først er oppdaget, sa justisministeren.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.