Skip to main content

Politiet: – Syklister nødt til å roe seg ned

TYDELIG: Leder for fellesoperativ seksjon i politiet, Stig Wettre-Johnsen, mener en del syklister bør roe seg.
TYDELIG: Leder for fellesoperativ seksjon i politiet, Stig Wettre-Johnsen, mener en del syklister bør roe seg.

– Farten må tilpasses etter forholdene og det må tas hensyn, mener politileder.

BAKGRUNN: Mener at de ble skremt til sykkelvelt

Stig Wettre-Johnsen, leder for fellesoperativ seksjon ved Bærum politistasjon, sier syklister er forpliktet etter veitrafikkloven til å være hensynsfulle.

– Stedet hvor 12-åringen ble skremt, er et typisk strekk hvor syklister på vei til jobb har høy hastighet, mange har også dårlig tid. De er nødt til å roe seg ned til de har fri vei. De må tilpasse farten og ikke bare bare rope til andre som hindrer dem. Hastigheten må ned og ringeklokke skal brukes, sier Wettre-Johnsen og legger til at også gående og syklister må opptre i gang- og sykkelveien slik at andre kommer frem.

Trygg Trafikk liker dårlig at for mange syklister ikke tar hensyn.

– Vi opplever litt for mange egoister med dårlig tid. Folks holdning går på at de bare skal fortest mulig frem, det blir det fort konflikter av. Guarden bør senkes, sier distriktsleder i Trygg Trafikk Akershus, Unni Knutli.

– På gang- og sykkelveier bør syklister og gående ta hensyn til hverandre og sørge for et best mulig samspill, skriver Trygg Trafikk på sine hjemmesider.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.