– Hun er akkurat funnet i huset til en venninne. Det var kun 17-åringen i huset, og det er uvisst hvordan hun har kommet seg inn, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt klokken 12.35 søndag.

– Hvordan er tilstanden hennes?

– Det er ikke noe som tilsier at tilstanden hennes er dårlig, svarer Pedersen.

Søket etter den savnede 17 år gamle jenta ble ved 10.30-tiden søndag utvidet. Frivillige mannskaper fra blant annet Røde Kors, Norske Redningshunder og Norsk Folkehjelp ble da satt inn.

– Vi vil også få bistand fra Norsk Radio Relæ Liga som bidrar med ekstra utstyr i søket etter 17-åringen slik at det blir mest mulig effektivt, forteller operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt.

Politiet lette søndag morgen og formiddag både med politihelikopter og flere hundepatruljer.

Forlot fest søndag morgen

Politiet melder at 17-åringen forlot en fest på Ringstabekk ved 06-tiden søndag morgen. I følge venner av jenta skal hun ha forlatt festen etter en krangel. På grunn av kjølig vær var politiet ekstra bekymret.

– Klokka 07.00 er siste sikre posisjon vi har av savnede. Da skal jenta ha ringt på et hus, hvor hun fikk komme inn for å få litt varme. Det ble bestilt en taxi derfra som skulle kjøre jenta hjem, men hun er ikke på sin hjemmeadresse, sa innsatsleder Tore Barstad i politiet i 12-tiden.

Barstad legger til at jenta ikke er bosatt i Asker eller Bærum.

LES OGSÅ: Mann lette etter hund - politiet trodde det var tyv