Fredag kveld ved 22-tiden var 15-åringen Magnus Skattebøl fra Blommenholm på strandfest ved Sognsvann i Oslo. På vei til T-banen ble han angrepet av en gjeng med gutter av utenlandsk opprinnelse.

Ifølge Magnus snakket han med noen jenter da angrepet skjedde, og det skal ikke ha vært noen foranledning til hendelsen.

– Jeg var sammen med klassevenner fra Wang videregående skole. Etter hvert ble det så mye folk på Sognsvann at vi valgte å dra hjemover. På vei til T-banen ble plutselig kameraten min dyttet og jeg sparket av en gjeng på åtte gutter. Det skjedde rett ved T-banestoppet. Jeg ble blant annet slått mot en veisperring, forteller Magnus.

Det var ganske kaotisk på stasjonen, og T-banen Magnus og vennene hoppet på kjørte ikke fra stedet fordi den var overfylt og det var en del bråk ombord.

LES OGSÅ: Konfliktrådet løser færre konflikter

Husker ikke

Derfor gikk han og kameratene av, og tok neste bane mot byen.

– Da den stoppet ved neste stasjon var det mange som sto og ventet. Blant annet gjengen som hadde slått og sparket meg. De var blitt kastet av forrige bane. Tilfeldigvis gikk guttene inn i vognen hvor Magnus satt.

– Da de oppdaget meg, begynte de å sparke og slå, forteller 15-åringen.

Han fikk et kne og flere knyttnever rett i ansiktet og ble sparket i brystkassen.

– De ga seg med å slå da en person ropte at han skulle drepe dem, sier Magnus.

For å komme seg unna rømte Magnus og vennene ut av trikken på Berg stasjon.

LES OGSÅ: Ungdommelig politi tar sosiale medier fatt

Fikk tak i ambulanse

På stasjonen fikk kameratene tak i en ambulanse som kjørte Magnus til legevakten i Oslo for undersøkelse.

– Jeg husker ikke så mye av det som skjedde på trikken. Vennene mine forteller at det var vanskelig å komme i kontakt med meg etter alle slagene og sparkene. Jeg var nok ikke bevisstløs, men jeg hadde veldig vondt i hodet og problemer med å puste. Men jeg husker at folkene fra ambulansen lyste meg i øynene med en lykt, forteller Blommenholm-gutten.

Etter å ha vært på legevakten ble 15-åringen lagt inn på Ullevål sykehus for observasjon, der han lå til lørdag ettermiddag etter CT og nevrologisk kontroll.

– I morgen skal jeg anmelde saken. Jeg håper politiet finner gjengen som gjorde dette, sier Magnus som har vondt i kroppen etter hendelsen.

LES OGSÅ: Derfor tier politiet om pågående aksjoner 

Far: – Ille at slikt skjer

Magnus’ far, Atle Skattebøl, synes det er ille hva sønnen er blitt utsatt for og at gjenger opererer denne måten i Oslo. Nå håper han politiet vil ta tak i dette slik at det blir ryddet opp i denne type miljøer.

– Nå er jeg bare glad for at det ser ut til å gå bra med Magnus. Man vet at slike hendelser kan sette spor også psykisk, men jeg tror Magnus vil takle dette. Det er veldig trist at unge mennesker kan bli utsatt for noe slikt av andre ungdommer.

Det har ikke lykkes Budstikka å få kommentar fra politiet søndag ettermiddag.