Skip to main content

Politiet: – Det er bare tragisk. Det blir ikke russ på Tobonn neste år

Politioverbetjent Gjermund Seter sier at årets russearrangementer på Tobonn er de første og de siste. Mandag kveld var det så å si ufremkommelig på den smale veien opp dit.
Politioverbetjent Gjermund Seter sier at årets russearrangementer på Tobonn er de første og de siste. Mandag kveld var det så å si ufremkommelig på den smale veien opp dit.

Politiet i Asker og Bærum irettesetter russen, foresatte og Bærum kommune etter p-kaoset mandag kveld.

Russebuss-kåringen på Tobonn, helt innerst i Lommedalen, ble et komplett kaos med bøtelegging og borttauing av feilparkerte biler. Og beboere i området hisset seg opp over besøkende som blokkerte oppkjørsler med bilene sine.

– Her er det mange problemer. Veien er veldig smal, og foreldre og andre som kjørte bil dit for å få med seg buss-kåringen, ignorerte skiltingen og parkerte der de fant det for godt. En brannbil, eller en ambulanse, ville ikke hatt en sjanse til å komme frem om det skulle skje noe alvorlig der oppe, sier Gjermund Seter, politioverbetjent ved Asker og Bærum politidistrikt, til Budstikka.

– I kveld vil vi forsøke å sende en brannbil opp slik at plassbehovet kan synliggjøres i praksis, sier han.

LES OGSÅ: Fullt p-kaos på russebuss-kåring

BILDESERIE: Full fres på russekåring

VIDEO: Slik var buss-kåringen

Foreldre skal være p-vakter

Politiet fikk etter hvert (tirsdag) til et møte med ansvarlige hos russen, samt vei- og trafikketaten i Bærum kommune.

– Avtalen er klar: Per russebuss skal det stille tre foreldrepar i gule vester for å dirigere trafikk, noe som ikke ble gjort i går. Vi må også ha kommunen på banen for å hjelpe til med avvikling av trafikken. Det var kommunen som ga russen stedet, nærmest uten å involvere politiet, sier Seter.

– Etter dagens møte ble det klart at politiet i kveld (tirsdag) skal stille med én patrulje, og foreldre til russ skal dirigere trafikk sammen med tre trafikkbetjenter fra kommunen. Det vil bli nøye kontrollert at skiltingen langs veien følges, og vi oppfordrer alle til å parkere på utfartsparkeringen på By, eventuelt ta busen, opplyser Seter.

LES OGSÅ: Russen godtar kommunens forslag til russekåring-sted

Fikk søknad først fredag

Han mener at politiet nå har lagt godviljen til for at russen skal få gjennomføre de planlagte buss-kåringene tirsdag kveld og onsdag kveld. Men han er samtidig klar på at politiet ikke kommer til å tillate lignende arrangementer på Tobonn senere.

– Det er bare tragisk. Det blir ikke russ på Tobonn neste år. Stedet er ikke egnet; plassen ligger langt inni skauen, og veien opp dit er veldig smal. En annen ting er at russen var altfor sent ute med søknaden til oss. Vi fikk søknaden på fredag, og før det hadde vi ikke engang hørt 22. april nevnt som dato for noe arrangement. Det er viktig for oss med søknader i god tid for å organisere bemanningen vår, sier Seter.

– Og det gjør ikke saken bedre at russens søknad var mangelfull, legger han til.

Telenor Arena

Han mener russebuss-kåringene burde vært lagt innendørs, til Telenor Arena.

– Jeg har skjønt at det blir for dyrt. Men da bør russen sterkt vurdere en av de store, åpne p-plassene utenfor Telenor Arena. Der er det oversiktlig, og sikkerheten kan ivaretas på en skikkelig måte, sier Seter.

Det var Eikeli- og Stabekk-russen som hadde sin kåring på Tobonn mandag kveld. Tirsdag kveld er det russen på Valler og Nadderud som skal ha kåring der. Onsdag kveld er det duket for russen på Dønski, Sandvika, Rosenvilde og Rud.

Asker-russen skal ha sine buss-kåringer på Holmenskjæret tirsdag kveld og onsdag kveld. For disse arrangementene er alt det formelle i orden, opplyser Seter.

– Ikke parker i boligområder

Politiet har også en sterk oppfordring til årets russ når det gjelder parkering av russebusser mellom fester og treff.

– Bruk plasser som er egnet for dette, og som har vakthold. Det er flere som tilbyr dette, blant annet Bærum Kranservice. Å parkere bussen i en trang gate i et boligfelt, eller i et veikryss, skaper bare problemer for andre, sier politiførstebetjent Gjermund Seter, som sier at kun 10 av rundt 40 russebusser i Bærum har betalt for slik plass i år.

Budstikka har ikke klart å komme i kontakt med de ansvarlige hos Bærums-russen eller Bærum kommune.

Les flere nyheter fra Budstikka.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.