Skip to main content

Politiet: – De som ringer om russestøy er fortvilte

Nesten alle russeklager politiet fikk natt til onsdag kom fra Asker og Bærum.

Innspurten av russetiden er i full gang, og som tidligere netter måtte politiet hanskes med russ som støyet nok til å holde folk våkne. Aller verst var det ifølge politiet i Solliveien i Asker.

– Vi fikk flere telefoner fra beboere som ble holdt våkne. Et større antall russebusser kjørte frem og tilbake, og spilte høy musikk, sier operasjonsleder Tor Jøkling i politiet.

Klokken 03 sendte politiet patruljer til Solliveien for å sette en stopper for russebråket.

– Da vi kom frem, hadde det roet seg og var bussene i ferd med å forlate området. Da hadde de holdt på en times tid, sier Jøkling.

Klagestorm fra Asker og Bærum

Natt til onsdag har politiet loggført rundt 20 russeklager. Et betydelig flertall av disse meldingene kommer fra Asker og Bærum.

– Hovedtyngden er derfra, og de som ringer oss er fortvilet. Det er skolebarn som ikke får sove, og folk som skal på jobb, forteller operasjonsleder Jøkling.

Det ble ingen reaksjoner i form av avskilting, førerkortbeslag eller pågripelser som følge av russens oppførsel i natt.

#Asker, Solliveien: 10-15 russebusser har kjørt rundt og spilt meget høy musikk, til sjenanse for beboere i området. Vi er på stedet, og har fått avsluttet musikken.— OPS Politiet Oslo (@oslopolitiops) 16. mai 2018

Her kan du lese flere nyheter om russen

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.