Skip to main content

Politiet ber foreldre sette ned foten for ungdomsfester

HENT BARNA: Leder i ungdomsteamet, Ole Magnus Jensen, ber foreldre om å hente ungene fra festen, og å ikke la dem overnatte hos venner.

Politiets ungdomsteam ber nå foreldre om å sette ned foten overfor unge som drar på «Bli kjent»-fest.

Meldingene om at politiet må rykke ut til «Bli kjent»-fester i forbindelse med skolestart kommer hver høst, så også etter Ampre ungdommer på fest – kranglete mann på bensinstasjon.

– Det hadde vært litt slåssing der tidligere på kvelden, og mens en person ringte til oss eskalerte situasjonen. Da vi kom dit, var det imidlertid relativt rolig og ingen var skadet. Stemningen var litt amper og en person ble imidlertid bedt om å forlate området, sa operasjonsleder Marita Aune i Oslo politidistrikt.

Etter dette var det rolig på festen.

– Hent ungene

Siden det er ventet en jevn strøm av denne typen fester for elever på videregående skoler utover høsten er politiet klare i sine råd. Unge helt ned til 15 år deltar på disse festene.

– Foreldre bør sette ned foten, hente ungene og ikke åpne for å la de overnatte hos andre, sier politioverbetjent Ole Magnus Jensen, som leder politiets ungdomspatrulje i Asker og Bærum.

Siden det ikke serveres alkohol på festene er det en del som drikker mye før de kommer til festen.

– Mange drikker på forhånd, og noen gjemmer alkohol i busker og kratt på utsiden, sier Jensen.

– Spyr på utsiden

Han er klar på at de største problemene oppstår på strekningen mellom bussholdeplassen og lokalene på Musikkflekken.

– Fra bussholdeplassen, via gågata til Musikkflekken ser vi bråk, spying, urinering og andre ordensutfordringer. De som bor i området plages også, sier Jensen.

Leder i Sandvika vel, Jona Ragnarsdottir, opplyser at hun ikke har fått noen henvendelser fra beboere om dette.

– Men det behøver ikke å bety at det ikke skjer, sier Ragnarsdottir.

Politiet har et godt samarbeid med arrangøren av festene, som skal være rusfrie. Inntrykket er også at ordensvaktene gjør en god jobb.

Politiet har de siste par årene også hatt et godt samarbeid med Utekontakten rundt disse festene.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.