Skip to main content

Politianmeldt etter bensinstasjon-konkurs

KONKURS: Selskapet gikk konkurs høsten 2015.

Bostyrer Kim Friis-Møller har avdekket flere mulige straffbare forhold som er politianmeldt etter konkursen i YX Valler AS.

Det fremgår av bostyrers sluttinnberetning i granskningen av konkursen.

Selskapet ble begjært konkurs i fjor høst etter at de ikke klarte å følge en inngått avtale med Skatteetaten om en nedbetalingsplan for skyldig merverdiavgift.

- Styreleder opplyste etter avholdelse av første skiftesamling at regnskapsmateriale og bilag for 2015 ville bli overlevert konkursboet. På tross av dette har bostyrer ikke mottatt ytterligere regnskapsmateriale. Det legges etter dette til grunn at det verken foreligger regnskaper eller bilag for driften i 2015, skriver bostyrer Kim Friis-Møller i sluttberetningen.

LES OGSÅ:  

Nå er den slitte bensinstasjonen historie 

Stengt kiosk, bilvask og verksted etter konkurs på bensinstasjon

Styreleder dømt

Bostyrer avdekket at selskapet hadde et krav mot styrelederen på 134.000 kroner, og i et møte i desember 2015 sa styreleder at han ville fremlegge dokumentasjon rundt dette.

- Bostyrer har ved gjentatte anledninger purret på tilbakemelding fra styreleder, men bostyrers henvendelser er ikke besvart, skriver bostyrer.

Styreleder ble i mars i år dømt i forliksrådet i Lier til å betale til sammen 180.000 kroner til boet.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.