Skip to main content

Politiaksjon på Nesbru videregående skole etter at elev fremsatte trusler

KONTROLL: Politiet fikk nokså raskt kontroll på både situasjonen og eleven som utløste aksjonen på Nesbru videregående skole.

Politiet rykket ut med fire patruljer til Nesbru videregående skole torsdag ettermiddag. Bakgrunnen var at en elev skal ha fremsatt trusler.

Det melder politiet på Twitter klokken 13.17 torsdag.

– Vi ble varslet av ansatte klokken 12.37, som hadde fått beskjed via noen at en elev hadde fremsatt trusler mot en annen elev. Hva som lå i truslene er litt uklart siden det hadde gått gjennom flere ledd, og vi valgte derfor å rykke ut med flere patruljer, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt.

– Det er et bilde på Snapchat som er blitt oppfattet som en trussel. Nå når det er kontroll på stedet, viser dette seg å være et bilde som er vist frem til flere. Det er altså mer snakk om et skrytebilde med våpen enn en trussel, sier inndatsleder Atle Fure i politiet.

Har kontroll

Politiet rykket ut og fikk raskt kontroll på både eleven og situasjonen. Hva slags trusler eleven eventuelt har fremsatt er foreløpig ikke kjent.

– Vi har ikke funnet noe våpen eller noe annet farlig redskap. Nå undersøker vi hva som var årsaken til truslene og hvor reelle truslene var. Vi har full konstroll på situasjonen, fortsetter Jøkling.

Elevene er i samtale med politiet, som ser alvorlig på saken. Foreldrene blir varslet.

Her kan du lese flere nyheter i hendelsesloggen

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.