Skip to main content

– Plutselig kom det en bil og to damer spratt ut og forsøkte å dra av meg gullkjedet

FIKK IKKE OPP LÅSEN: Dette gulkjedet forsøkte to kvinner fra Romania å rive av en 87 år gammel kvinne fra Snarøya torsdag. Heldigvis kom det andre personer til unnsetning, og ranerne stakk av. De ble likevel pågrepet kort tid etter. FOTO: RICHARD SVEAAS DALE
FIKK IKKE OPP LÅSEN: Dette gulkjedet forsøkte to kvinner fra Romania å rive av en 87 år gammel kvinne fra Snarøya torsdag. Heldigvis kom det andre personer til unnsetning, og ranerne stakk av. De ble likevel pågrepet kort tid etter. FOTO: RICHARD SVEAAS DALE

Den korte spaserturen til matbutikken ble ikke som den pleier for et eldre ektepar på Snarøya torsdag.

En 77-åring og hennes 84 år gamle ektemann var på vei til Meny-butikken på Snarøya torsdag da hendelsen som satte en støkk i dem skjedde.

Midt mellom hjemmet deres og butikken, en kort strekning på rundt 150 meter, ble kvinnen forsøkt ranet ved 13.30-tiden.

– Det kom plutselig en bil og stoppet ved siden av meg og ut spratt det to damer. De prøvde å dra av meg et gullkjede, men de klarte ikke å få opp låsen, forteller den eldre kvinnen som er anonymisert av hensyn til sin egen sikkerhet.

Hun hadde også en veske med seg som hang over rullatoren hun gikk med, men heller ikke den klarte de to damene å få med seg.

LES OGSÅ: Tre pågrepet på Snarøya

Ble redde og stakk

– Jeg ropte på mannen min som gikk litt foran meg, men han hører dårlig og hørte ikke at jeg ropte. Så kom det to stykker fra butikken som hadde fått med seg hva som skjedde. Da ble nok ranerne redde, for da satte de seg i bilen og stakk av gårde, beskriver 77-åringen.

Hun er takknemlig for at hendelsen ble oppdaget av andre. Det gjorde at hun slapp med skrekken. Hun har aldri opplevd noe lignende i løpet de 20 årene hun og mannen har bodd på Snarøya.

– Jeg hadde aldri drømt om at det skulle skje her, også i tillegg midt på lyse dagen. Snarøya er jo en blindvei, og det er jo bare én vei ut herfra, påpeker ransofferet.

Hun forteller sin historie for å advare andre eldre.

– Selv her ute på Snarøya kan dette skje. Man må være oppmerksom, slår kvinnen fast.

Ble pågrepet

Til alt hell hadde en gruppe fra Oslo politidistrikt trening på Fornebu torsdag. De var på Meny-butikken for å kjøpe seg lunsj da de reagerte på oppførselen til noen personer i en bil.

Dette resulterte kort tid etter i pågripelse av tre personer som ble fraktet til politistasjonen i Sandvika.

– Status er at de fortsatt sitter på politistasjonen, og vil etter all sannsynlighet bli sittende i påvente av videre avhør og etterforskning, sier operasjonsleder Marlow Grandalen til Budstikka litt før klokken 17.

Det skal dreie seg om to kvinner og en mann som ble pågrepet. Alle tre er fra Romania.

– Det er jo skjellig grunn til mistanke her, og det er vanlig rutine at de også blir sjekket opp mot andre saker. Det blir en videre etterforskning i forhold til disse personene, opplyser Grandalen.

Les flere nyheter fra Budstikka.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.